Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Skolas Dienas un E-klases sekmju progresa konkursā sacentīsies 4926 klases

Pirmais mācību gada semestris cauri, un laiks savilkt galus, cik daudz 4.-12. klašu Latvijas skolās savu vidējo atzīmi šobrīd pacēlušas līdz seši un augstāk – šīs klases ir izturējušas Skolas Dienas un skolvadības sistēmas un izglītības portāla E-klase rīkotā konkursa Mēs varam labāk! pirmo kārtu un nopelnījuši iespēju piedalīties konkursa īstajā sacensībā. Tajā līdz pat otrā semestra beigām klases sacentīsies par lielāko sekmju progresu, ja salīdzina vidējo atzīmi visai klasei visos mācību priekšmetos pirmajā un un otrajā semestrī.

Vēlam veiksmi, azartu un neatlaidību gan skolēniem, gan skolotājiem, kas iegulda savu enerģiju, lai skolēnus uzmundrinātu un iedvesmotu. Konkursa noslēgumā katras klašu grupas uzvarētāji saņems vērtīgas balvas, un ar Tallink dāvanu karti ceļojumam ar kuģi uz Zviedriju apbalvosim arī 27 labākos pedagogus, kas savus skolēnus jauniem mācību sasniegumiem būs spējuši motivēt visvairāk.

Komentējot Mēs varam labāk! atlases kārtas rezultātus, E-klases redaktore Dita Lapsa stāsta: «72,30% no kopējā klašu skaita ir sasniegušas līmeni, kad var teikt – ar mācībām sokas labi! Šīs klases ir godam pastrādājušas un kvalificējušās konkursam Mēs varam labāk!, lai pierādītu gan sev, gan visiem pārējiem – jā, mēs varam. Un mēs varam vēl labāk! Jāatgādina, ka klases, kurās vidējā atzīme ir seši vai augstāka, ir tajā līmenī, kādam vajadzētu būt visās klasēs.»

Ceturto klašu skolēni visu šo mācību semestri uzrādījuši ļoti labus rezultātus, tomēr tā nobeigums mazos ir pievārējis, un diemžēl galarezultāti ir kritušies – lai arī tie arvien ir ļoti augstā līmenī. Arī sesto un 10. klašu skolēniem veicies līdzīgi, tomēr kritums ir iespaidīgāks – par vairāk nekā 2%. Piekto un septīto klašu skolēni savukārt gada beigas uztvēruši nopietni, ir saņēmušies, krietni uzlabojot mācību rezultātus.

Diemžēl šogad vissliktāk klājies astoto klašu skolēniem, kuru rezultāti pirmajā semestrī ir tikai kritušies, turklāt kopumā par vairāk nekā 3%. Lai arī devīto un 12. klašu skolēniem rezultāti mazliet noslīdējuši uz leju, tie tomēr ir labāki nekā mācību gada sākumā. «Bet īpašs prieks ir par 11. klasēm, kas, kā varētu domāt, nevis atpūšas pirms svarīgās 12. klases, bet gan cītīgi mācās un savus rezultātus stabili un pamazām visu šo pusgadu ir tikai uzlabojuši,» saka D. Lapsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi