Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skolēnu sekmes novembrī gan kāpušas, gan kritušas. Slinkumā palaidušies astotklasnieki

Pārsteigums! Tādas izjūtas pārņēma konkursa _Mēs varam labāk! organizatorus Skolas Dienu_ un E-klasi, kad apkopojām jaunākos mācību rezultātus Latvijas skolu klasēs, kuras vai nu izmanto skolvadības sistēmu E-klase, vai arī konkursam pieteikušās pašas, norādot savu šībrīža vidējo atzīmi.

«Jaunākie mācību rezultāti atklāj visai pārsteidzošu ainu - kopumā tie ir uzlabojušies. Tas ir visai netipiski tāpēc, ka parasti skolēni atnāk uz skolu pilni degsmes mācīties tikai septembrī un janvārī, vēlāk šī apņemšanās pamazām zūd un sekmes krītas līdz brīdim, kad palikušas tikai pāris nedēļas līdz semestra beigām,» komentē E-klases redaktore Dita Lapsa.

4., 6., 9., 10., 11. un 12. klases savus mācību rezultātus ir uzlabojušas, savukārt 5., 7. un 8. klasēm tie ir kritušies. Ja 5. un 7. klasēm vidējā atzīme noslīdējusi tikai par 0,24% (5. klasēm) un 0,16% (7. klasēm), kas ir maz, tad diemžēl 8. klasēm kritums ir krietni lielāks - par 1,36%. 9. un 12. klases gan kopējos rādītājus krietni uzlabo, jo šo klašu sekmju kāpums ir ļoti augsts - par 2,05% 9. klasēm un par 1,41% 12. klasēm.

«Kopumā, tāpat kā vērtējot sekmes pirms skolēnu rudens brīvlaika, vēl arvien 4. un 5. klasēm mācību rezultāti ir augsti, savukārt 6., 7., 8., 10., 11. un 12. klasēm tie saglabājušies optimālā līmenī. Optimāli sekmīgajiem nupat piebiedrojušās arī 9. klases, kuru sekmes pirms rudens brīvlaika vidēji bija pietiekamas, bet ne labas. Saistībā ar 8. klašu palaišanos slinkumā un 9. klašu sasparošanos abas šīs klašu grupas nu šķir tikai 2,15%, lai arī iepriekšējos rezultātos atšķirība bija 5,56%,» vērtē D. Lapsa un visiem novēl izturēt vēl pēdējās šī semestra nedēļas, lai sasniegtu vēl augstākus mācību rezultātus un uzdāvinātu sev vislabāko dāvanu Ziemassvētkos - jaunas zināšanas.

Savukārt Skolas Diena no savas puses atgādina, ka īstās sacensības konkursā Mēs varam labāk! sāksies no Jaunā gada, kad skolēni savās klašu grupās cīnīsies par lielāko progresu, salīdzinot viņu sekmes pirmajā un otrajā semestrī. Skolas, kas lieto E-klasi, konkursā piedalās automātiski, savukārt tās klases, kas nelieto, dalībai var pieteikties, atsūtot E-klases redakcijai savus vidējās atzīmes aprēķinus. Tiesa, piedalīties konkursā varēs tikai tās klases, kuras pirmajā mācību pusgadā būs sasniegušas vidējo atzīmi seši vai augstāku.

Tāpēc ņemiet talkā enerģiju un neatlaidību un vēl pēdējā mācību mēnesī pirms ziemas brīvdienām pacīnieties par to, lai jūsu klases vidējā atzīme uzlec augstāk par līdzšinējo. Labākos konkursa Mēs varam labāk dalībniekus finālā gaidīs vērtīgas balvas. Konkursā apbalvosim arī 27 labākos pedagogus, kas savus skolēnus jauniem mācību sasniegumiem būs spējuši motivēt visvairāk. Viņi balvā saņems dāvanu karti ceļojumam uz Zviedriju ar kuģi Tallink.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi