Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vidusskolēnus aicina piedalīties izglītības programmā fotožurnālistikā

Līdz 1. maijam vietnē http://ej.uz/WPPskolas Latvijas vidusskolu klases var pieteikties izglītības programmai Look&Click: Ievads fotožurnālistikā, kas notiks līdztekus prestižajai pasaules preses fotogrāfijas ceļojošajai izstādei World Press Photo 2013. Tā no 14. maija līdz 2. jūnijam būs skatāma Sv. Pētera baznīcā Rīgā.

Izstādē varēs aplūkot ap 200 iepriekšējā gada labākajiem preses attēliem pasaulē, un, piesakoties izglītības programmai, vidusskolēni izstādi varēs apmeklēt bez maksas. Izglītības programma norisināsies Borisa un Ināras Teterevu fonda Mākslas programmas Tête-á-Tête 20 epizodēs ietvaros, un jaunieši tajā varēs uzzināt vairāk par mūsdienu mediju un fotožurnālistikas darba specifiku, pasaulē aktuālām problēmām un notikumiem, kā arī meklēt atbildes uz jautājumiem: kā veidojas ziņas? Kāpēc par dažiem notikumiem dzirdam vairāk, bet par citiem - mazāk? Kas ir laba preses fotogrāfija? Kā top preses foto?

Programmas ietvaros skolotājs vai skolēnu pašpārvaldes pārstāvis pēc World Press Photo organizācijas sagatavotiem materiāliem novadīs gan informatīvu nodarbību klasē, gan arī kopīgu ekskursiju pasaules preses fotogrāfijas izstādē Rīgā. Ekskursijas laikā skolēniem būs jāaizpilda uzdevumu lapas, kas palīdzēs iedziļināties izstādes saturā.

Vairāk var uzzināt www.draugiem.lv/wpp.izglitiba

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi