Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Visi vienkārši ļoti centās!

«To, ka ir tāds konkurss, jau neviens nezināja, visi vienkārši ļoti centās,» cits pār citu sauc Kocēnu pamatskolas 4.a klases skolēni, kad skaidro, kā viņiem izdevies _Skolas Dienas un E-klases_ sekmju progresa konkursā Mēs varam labāk! izcīnīt 1. vietu ceturto klašu grupā. «Es dabiski centos dabūt vidējo atzīmi 10,» saka Patriks.

Līdzīgs pārsteigums par dalību šajā konkursā (tajā automātiski piedalījās klases, kas lieto E-klasi un kam 1. semestra vidējā atzīme visos priekšmetos bija seši un augstāka) un pat par tā rezultātiem droši vien bija arī daudziem citiem skolēniem dažādās Latvijas vietās. Taču tas jau nemazināja prieku, ka ir izdevies uzlabot sekmes, iekļūt starp konkursa laureātiem un atbraukt uz Rīgu, kur Kino Citadele pagājušajā piektdienā notika Mēs varam labāk! noslēguma pasākums. Tajā 27 klases, kas konkursā sasniedza vislielāko izaugsmi, salīdzinot visas klases vidējo atzīmi 1. semestra beigās un 2. semestra nobeigumā, saņēma diplomus, vērtīgas balvas un iespēju kopīgi noskatīties mākslas filmu Mammu, es tevi mīlu.

Kocēnu ceturtklasnieki par uzvaru konkursā uzzinājuši no savas klases audzinātājas Birutas Zviedrānes. «Skolotāja mammai parādīja, ka laikrakstā Diena ir visi rezultāti,» stāsta Aleksis. Viņam piebalso Ivo: «Skolotāja E-klasē mammai atsūtīja ziņu.»

Pati skolotāja atzīst, ka ar mācīšanos klasei gan nemaz tik viegli neesot gājis. «Mums ir gan ļoti gudri bērni - lokomotīvītes, gan bērni, kam vajag mazliet lēnāku mācību tempu un kam nepadodas iegūt augstākās atzīmes. Gudrīši dažkārt ir nepacietīgi, stundā ātrāk grib rezultātu, tāpēc saka lēnākajiem priekšā. Bet man ir liels prieks, ka tie lēnākie bērni par to dusmojas un skaišas, jo grib paši cīnīties, izrēķināt, saprast, noskaidrot,» saka B. Zviedrāne, kas Mēs varam labāk! īpaši sumināta par savu skolēnu iedvesmošanu mācību priekšmetā dabaszinības. Skolotāja arī uzsver - līdz šim lielu daļu priekšmetu skolēni mācījušies pie viņas, bet nākamgad, kad katrā priekšmetā būs savs pedagogs, skolēniem būs jāmācās nopietnāk un atbildīgāk, tāpēc tāds stimuls kā konkurss Mēs varam labāk! ļoti palīdzēs. Arī paši skolēni piekrīt, ka nākamgad par konkursu jau zinās, tāpēc labi mācīties centīsies vēl vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi