Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sporta veids gribasspēkam

2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latvija guva augstvērtīgus rezultātus šorttrekā, sasniedzot trīs vietas labāko vienpadsmitniekā un četras piecpadsmitniekā. Viena no galvenajām Latvijas talantu kalvēm šajā sporta veidā jau ilgstoši ir Ventspils, kur, iedvesmojoties no labākajiem, trenējas arī 15 gadu vecā Laura Petroviča. Viņa cer, ka šorttreks mūsu valstī kļūs arvien populārāks, un uzsver, ka tas patiks bērniem ar gribasspēku. Stāsta pati Laura!

"Iepriekš biju gājusi uz peldēšanu, dejošanu un vieglatlētiku, bet tas man tik ļoti nepatika. Mans brālis nodarbojās ar šorttreku un iedvesmoja mani aiziet līdzi uz vienu treniņu. Tas bija 11 gadu vecumā, un tobrīd mazliet mācēju slidot. Šajā treniņā man ļoti iepatikās – bija pretimnākoši treneri un arī citi bērni palīdzēja. Šobrīd brālis šorttreku pametis, bet es esmu palikusi."

"Šorttrekā man ļoti patīk ātrums, kā arī tas, ka ir daudz sacensību, kurās vari sevi pierādīt ģimenei, treneriem, pazīstamajiem un draugiem. Jāsaka godīgi, ka dažreiz sanāk arī pagrūstīties, tomēr jāskatās, ar kuru pretinieku to darīt, – ja tā meitene ir lielāka, viņai būs daudz labākas izredzes, bet, ja zinu, ka pretinieks nav spējīgs šādu manevru atvairīt, arī es izmantošu iespēju."

"Vislabāk man patīk 500 metru distance, jo esmu laba startā, tajā nav arī lielas taktikas – tikai jāslido un nevajag taupīt spēku pēdējiem apļiem. Tāpat man labi padodas atpērieni, kas dod priekšrocības pret konkurentiem. Treniņi ir katru dienu, izņemot svētdienas. Dažreiz sanāk pa taisno no skolas doties trenēties, tomēr paliek laiks arī atpūtai."

"Mani elki ir ungāru brāļi Šāndors Šaoliņs Liu un Šaoans Liu, kurus esmu satikusi arī dzīvē. Viņi man dod iedvesmu. Tāpat mani favorīti ir Latvijas izlases šorttrekisti Roberts Krūzbergs, Kārlis Krūzbergs un Reinis Bērziņš. "

"Latvijas čempionātā esmu izcīnījusi visas godalgotās vietas, bet šosezon ceru labi sagatavoties nākamā gada pasaules junioru čempionātam. Savukārt lielais mērķis ir tikt uz olimpiskajām spēlēm – šobrīd manā dzīvē viss tiek pakārtots sportam. Es gribētu, lai šorttreks Latvijā kļūtu populārāks – tas varētu patikt daudziem bērniem, kuriem ir gribasspēks kaut ko sasniegt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā