Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bez Krievijas un Baltkrievijas

No 11.līdz 17. jūlijam Jūrmalas parka kortos Liepājā gaidāms Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) W60 kategorijas turnīrs sievietēm, kurā piedalīsies visas talantīgākās mūsu valsts jaunās spēlētājas. Sacensības sākotnēji bija plānotas maijā, bet pēc pašvaldības lēmuma liegt piedalīties sportistēm no Krievijas un Baltkrievijas tās pārcēla. Šobrīd panākta vienošanās, ka spēlēt drīkstēs vien tenisistes, kuras startē zem savas valsts karoga. Par turnīru Liepāja Open stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko.

Bez neitrālajiem karogiem. Kad tika pieņemts lēmums par aizliegumu spēlēt Krievijas un Baltkrievijas tenisistēm, to pavēstījām ITF un viņi sprieda, ko darīt. 7. jūnijā saņēmām atbildi, ka varam rīkot sacensības, nepiedaloties sportistēm, kuras spēlē ar neitrālajiem karogiem. Pretēji Vimbldonas čempionātam pie mums tiks sadalīti arī ranga punkti, jo šāda paša līmeņa turnīrs paralēli notiks Itālijā – pārējām spēlētājām būs iespēja sacensties tur.

Vismaz deviņas mūsējās. Jaunais norises laiks mūs ļoti apmierina. 4. jūlijā sāksies Latvijas čempionāts un uzreiz pēc tā dalībnieces varēs doties uz Liepāju. W60 līmeņa turnīrā piedalās ļoti spēcīgas sportistes, tāpēc, lai kvalificētos, nepieciešams pasaules rangā atrasties diezgan augstu. Tomēr turnīrā būs vismaz deviņas Latvijas tenisistes, jo varēsim piešķirt četrus speciālos ielūgumus uz pamatturnīru un piecus uz kvalifikāciju.

Daniela un Darja. Lielākās cerības no mūsu tenisistēm liekamas uz Danielu Vismani un Darju Semenistaju. Daniela tikko debitēja Grand Slam sacensībās, Vimbldonā pārvarot kvalifikācijas pirmo kārtu, kas ir liels panākums. Viņa Liepājā uzvarēja pērn, kad turnīram vēl bija W25 kategorija, un pēc tam aizgāja straujš progress uz augšu. Savukārt Darja jau uzvarējusi desmit ITF turnīros – septiņos W15 līmenī un šogad trijās W25 sacensībās. 

Piedāvājām Liepājā spēlēt arī pieredzējušajai Diānai Marcinkēvičai, bet viņai bija citi plāni.

Saglabāt vismaz šo līmeni. Pirmās līdzīga mēroga sacensības Liepājā norisinājās 2020. gada janvārī, kad Liepājas Olimpiskā centra Tenisa hallē tika aizvadītas W15 kategorijas sacensības. 2021. gada vasarā Jūrmalas parka tenisa kortos norisinājās jau augstākas raudzes W25 kategorijas sacensības un šogad ITF tenisa sacensību hierarhijā esam kāpuši vēl pakāpienu augstāk. Nākamā gada minimālais mērķis ir saglabāt vismaz šādu turnīra līmeni, bet maksimālais atkarīgs no sponsoru atbalsta. Lai Latvijā atgrieztos WTA sacensības, kādas 2019. gada jūlijā notika Jūrmalā, nepieciešams finansējums un mērķis. Mums būtu spēlētājas, kam šādā turnīrā piedalīties.

LIEPĀJA OPEN TENISĀ

ITF W60 kategorijas turnīrs Jūrmalas parka tenisa kortos Liepājā

  • Kvalifikācijas sākums 11. jūlijā
  • Pamatturnīra sākums 12. jūlijā
  • Dubultspēļu fināls 16. jūlijā
  • Vienspēļu fināls 17. jūlijā
  • Skatītājiem ieeja bez maksas

 

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze jūlija numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā