Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunu izaicinājumu priekšā

Augsta līmeņa hokejs Latvijā būs redzams arī šosezon, valsts čempionei Zemgale/LLU startējot Mestis līgā Somijā, kas šajā hokeja lielvalstī ir otrs spēcīgākais čempionāts. Tas būs nopietns izaicinājums, jo, spēlējot Optibet Hokeja līgā, Mestis līgā un Kontinentālajā kausā, jelgavniekiem plānots vairāk spēļu, nekā regulārajā turnīrā aizvada Nacionālās Hokeja līgas vienības. Sīkāk stāsta hokeja kluba Zemgale/LLU direktors Aivars Zeltiņš.

Pacilājoša neziņa. Debitējot Mestis līgā, esam pacilājošā noskaņojumā, bet tai pašā laikā arī valda neziņa, kā mums būs izdevies sagatavot komandu. Sastāva kodolu veido U20 un U23 vecuma spēlētāji, būs interesanti redzēt, cik konkurētspējīgi uz tās līgas fona esam. Ja līgums par spēlēšanu Somijā tiktu parakstīts ātrāk, sastāvs varētu būt citādāks, bet strādājam ar tiem hokejistiem, kuri ir, sezonas laikā iespējamas arī izmaiņas.

50 spēlētāju. Mūsu sastāvā šobrīd ir aptuveni 50 spēlētāju, atsevišķi trenējoties A un B sastāviem un hokejistiem starp tiem rotējot. Darbs ir gana sarežģīts. Spēlējot šādā slodzē, soliņam jābūt garākam, Dievs, nedod! arī traumas, bet ar to jārēķinās. Sastāvā ir pat ļoti daudz Jelgavas hokeja audzēkņu, arī U20 izlasē šovasar bija 5–6 mūsējie, bet jau decembrī gaidāms nākamais pasaules čempionāts. Mūsu treneru korpuss strādā arī ar U20 izlasi un potenciālos valstsvienības spēlētājus šobrīd apzināti liekam sastāvā – galvenais mērķis ir attīstīt dažāda vecuma izlašu spēlētājus. Gribas domāt, ka sezonas laikā vairāki spēlētāji, kuri šobrīd vēl ir plašākai sabiedrībai nezināmi, būs ļoti strauji progresējuši.

Slodzes milzīgas. Regulārajā sezonā kopā gaidāmas vairāk nekā 85 spēles – 52 Mestis līgā, 32 Optibet hokeja līgā un vismaz trīs Kontinentālajā kausā. Bieži vien kalendārā ir četras spēles piecās dienās un sešas pusotrā nedēļā, savukārt Kontinentālā kausa laikā novembrī gaidāmi septiņi mači deviņās dienās – Turku, Kārdifā un Jelgavā. Slodzes ir milzīgas, lai spēlētāji spētu tās izturēt, strādājam pie fiziskās sagatavotības.

Baudāms hokejs. Mestis līga izceļas ar ātrumu un fizisku spēli, tāpēc šis būs hokejs, ko skatītāji nāks baudīt, – ātra un dinamiska cīņa. Augstāka līmeņa mačus šosezon līdz pasaules čempionātam Latvijā nebūs iespējams redzēt, tāpēc gaidīsim plašu hokeja mīļotāju loku. Šobrīd neplānojam, ka spēles varētu aizvadīt Rīgā, tomēr redzēsim, kā sezona ies. Ja kādos brīžos mūsu halle būs ļoti pārslogota, tas nav izslēgts.

Mērķis tikt play-off. Vēlamies debijas sezonā iekļūt Mestis līgas izslēgšanas turnīrā. Tāpat nedrīkst aizmirst par mūsu iekšējo mērķi – attīstīt jaunos un potenciālos spēlētājus, jo 80–90% sastāva spēlē vai var spēlēt dažāda vecuma izlasēs. Vēlamies arī emocionāli izklaidēt skatītājus, lai viņi var baudīt šo skaisto spēli. Pirmajā gadā neatkarīgi no rezultāta mums nebūs iespējams kāpt uz Somijas augstāko līgu, bet šobrīd par to nedomājam, jo sezonas laikā gaidāms ļoti daudz izaicinājumu. 

ZEMGALE/LLU SEZONAS OTRĀ MĀJAS SPĒĻU SĒRIJA MESTIS LĪGĀ

  • 21. oktobris 18.30 Zemgale/ LLU – Kokolas Hermes
  • 22. oktobris 17.00 Zemgale/ LLU – Kokolas Hermes
  • 28. oktobris 18.30 Zemgale/ LLU – Imatras Ketterä
  • 29. oktobris 17.00 Zemgale/ LLU – Imatras Ketterä

 

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze oktobra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā