Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pārspēt tēva rekordu

Viens no senākajiem Latvijas rekordiem peldēšanā pieder Atēnu olimpisko spēļu dalībniekam Guntaram Deičmanam, kura dēls Nikolass Deičmans (15) ir starp šobrīd talantīgākajiem jaunajiem peldētājiem. Jaunieša iecienītākā distance ir tieši tā pati, kas savulaik bija tēvam, līdz ar to viens no izvirzītajiem karjeras mērķiem ir pašsaprotams - pārspēt sava iedvesmotāja sasniegto. Turpina pats jaunais peldētājs!

"Man nebija citu variantu, ar kādu sporta veidu nodarboties, – pirms septiņiem gadiem, pateicoties tētim, nokļuvu peldēšanā. Skolā sāku iet sporta novirzienā, kur no 1. līdz 3. klasei mums katru nedēļu bija slidošanas, basketbola un peldēšanas nodarbības, un visvairāk man patika tieši peldēšana.

Šobrīd treniņi notiek jau sešas reizes nedēļā. Eju devītajā klasē, jāgatavojas eksāmeniem un apvienot treniņus ar mācībām nav viegli, bet es to spēju. Trenerīte Astra Ozoliņa mani uzmana, māca darīt pareizi, ļoti atbalsta – bez viņas nekur tālu es netiktu. Savulaik viņa trenēja manu tēvu, tagad palīdz sasniegt rezultātus arī man.

Mani ļoti iedvesmo tēta panākumi, tie motivē sasniegt kaut ko līdzīgu. Mani līdz šim lielākie sasniegumi ir sporta meistara titula iegūšana, esmu arī ticis atzīts par vienu no Jelgavas labākajiem sportistiem un iekļuvis Latvijas izlasē. Vēlos nokļūt olimpiskajās spēlēs un 200 metru kompleksajā distancē sasniegt 1000 FINA punktu robežu. Tieši kompleksais peldējums ir mans iecienītākais – tajā sportisti peld visos veidos un vislabāk parāda, cik tiešām ir spēcīgi. 

Tētis man stāstījis par olimpiskajām spēlēm, teica, ka tur bijis ļoti interesanti, tomēr arī saka, ka uz tām tikt esot grūti. Viņš ļoti gribētu, lai pārspēju viņa Latvijas rekordu 200 metru kompleksajā peldējumā – tieši es, nevis kāds cits. Un viņš arī uzskata, ka man tas izdosies. Ļoti vēlos līdzināties savam tēvam, būt vēl labāks nekā viņš. Savukārt no pasaules zvaigznēm mani iedvesmo Maikls Felpss.

Peldēšana ir ļoti veselīga, stiprina imunitāti, attīsta visas muskuļu grupas, turklāt šis sporta veids nav traumatisks. Tomēr peldēšana ir arī fiziski ļoti smaga, nepieciešama liela izturība. Latvijā ir iespējams izaugt augsta līmeņa peldētājam, bet viss atkarīgs no paša sportista – ja būs pareiza attieksme, viss izdosies.

Pēc peldēšanas karjeras vēlētos kļūt par IT speciālistu, jo jau šobrīd mans hobijs ir programmēšana un man tas arī ļoti labi padodas."

Šo un citus rakstus lasiet žurnāla Sporta Avīze marta numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā