Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

TTT Rīga basketbolistes Eirokausa apakšgrupā spēlēs ar nesenajām FIBA Eirolīgas čempionēm Galatasaray

Daudzkārtējā Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" nākamajā sezonā FIBA Eirokausa izcīņas pamatturnīrā sacentīsies vienā apakšgrupā ar 2014.gada FIBA Eirolīgas čempionēm Stambulas "Galatasaray", pirmdien noskaidrojās izlozē.

Tāpat Rīgas klubs C apakšgrupā sacentīsies ar Novosibirskas reģiona "Dinamo" no Krievijas un kādu no kvalifikācijas turnīra uzvarētājām - Vologdas "Čevakata" (Krievija) vai Samsunas "Canik Belediye" (Turcija).

Stambulas klubs pirms diviem gadiem uzvarēja spēcīgākajā Eiropas sieviešu klubu turnīrā, bet nupat aizvadītajā sezonā cieta neveiksmi šī turnīra ceturtdaļfinālā. Arī Turcijas čempionātā "Galatasaray" nespēja pārvarēt izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu.

Savukārt Novosibirskas klubs iepriekšējā sezonā sasniedza Krievijas čempionāta izslēgšanas turnīru, taču jau pirmajā kārtā piekāpās slavenajai Jekaterinburgas UGMK vienībai.

Tikmēr "Čevakata" un "Canik Belediye" komandās iepriekšējā sezonā spēlēja divas Latvijas basketbolistes - attiecīgi Anete Šteinberga un Zane Teilāne. Ja Šteinberga sezonas beigu daļā nomainīja komandu, Teilāne Turcijas vienībā pabeidza sezonu, bet pagaidām nav publiski zināms, vai viņa tajā paliks arī uz nākamo sezonu.

FIBA Eirokausa sezona sāksies 29.oktobrī.

Turnīra kvalifikācijā piedalīsies arī Aijas Putniņas jaunā komanda "Stambulas Universitātes", kas divu Turcijas vienību duelī spēkosies ar YDUBGD spēlētājām. Tikmēr Zentas Meļņikas jaunā komanda Ūmeo "Udominante" no Zviedrijas pamatturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar vēl vienu šīs valsts komandu "Lulea Basket" un Vaserburgas TSV 1880 no Vācijas, kā arī kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm, bet Ditas Rozenbergas nākamās sezonas komanda Namīras "Belfius" no Beļģijas tiksies ar Čehijas vienību "Nymburk", Raguzas "Virtus Eirene" no Čehijas un arī kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Pamatturnīrā piedalīsies arī Pēčas "Pinkk 424" komanda no Ungārijas, kurā pagājušo sezonu noslēdza latviete Elīna Babkina, kā arī Francijas komanda "Basket Landes", kurā spēlēja Gunta Baško-Melnbārde, tomēr pagaidām nav publiski zināms, vai viņas šajās vienībās paliks.

Pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kuras tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Pa divām labākajām no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi