Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bagatskis: Strēlnieks ir pelnījis vietu līdzās izcilajiem Migliniekam, Štelmaheram un Valteram

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc pirmās uzvaras Eiropas čempionātā Stambulā nenoliedza, ka izšķiroša bijusi komandas spēle aizsardzībā, taču uzsvēra, ka tā sākusies no uzbrukuma. "Lai gan viens no Latvijas treneru guru man ir aizrādījis, ka tā nevar teikt, bet joprojām uzskatu, ka laba aizsardzība sākas ar pamatotu metienu uzbrukumā, jo tas novērš pretinieka ātru pāreju uzbrukumā," žurnālistiem pēc panākuma pret Beļģiju teica Bagatskis.

"Mani visvairāk iepriecināja tas, ka pēc iepriekšējās spēles pret Serbiju, kur mēs pēc kļūdām ielaidām ļoti svarīgus un izšķirošus punktus, šodien mums bija tikai deviņas kļūdas," treneris paslavēja spēlētājus par mācīšanos no iepriekš pieļautajām kļūdām. Ar pamatotiem metieniem un strādāšanu aizsardzībā pirmajā puslaikā izdevās iegūt pārsvaru, bet pēc pārtraukuma tas strauji sadila. "Brīžiem sākām meklēt vieglākos ceļus ar it kā viegliem, taču ne līdz galam pamatotiem metieniem, un beļģi mūs par to uzreiz sodīja, pietuvojoties līdz četriem pieciem punktiem. Nācās sākt visu no sākuma."

Treneris pauda prieku par komandas saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka sniegumu, atklājot, ka talsenieks turklāt spēlējis pēc medikamentu lietošanas, jo bija pamatīgi saaukstējies un jau pirmsspēles vakarā juties slikti. "Spēles dienas rītā viņš pārliecinoši pateica – es spēlēšu! Varbūt biežāk viņam jāspēlē ar sliktu pašsajūtu," Bagatskis jokojot norādīja uz spēlētāja 13 atdotajām rezultatīvām piespēlēm, kas ir ne tikai Strēlnieka personiskais rekords, bet arī visu laiku labākais rezultāts valstsvienībā Eiropas čempionāta finālturnos. "Sen neesmu redzējis, ka komanda spēlē atdotu trīsdesmit vienu rezultatīvu piespēli. Nenoliedzu, ka izcilu spēli uzbrukumā šodien aizvadīja Kristaps Porziņģis un Jānis Timma, bet tieši Jānis Strēlnieks jau viņus apgādāja ar bumbām!"

Bagatskis uzskata, ka Strēlnieks ir pierādījis sevi kā vienu no visu laiku labākajiem saspēles vadītājiem Latvijas valstsvienībā. "Man ir bijis gods spēlēt kopā ar Raimondu Miglinieku, Robertu Štelmaheru un Valdi Valteru, pie kuriem bija jāuzmanās, lai bumba pēkšņi tev netrāpa pa pieri. Jānis pierāda, ka ir pelnījis vietu līdzās šiem trijiem izcilajiem Latvijas saspēles vadītājiem. Prieks spēlēt, ja komandā ir šāds spēlētājs," treneris slavēja Strēlnieku.

Pirmā gūtā uzvara palīdzēšot komandai nomierināties, lai turnīra turpinājumā spēlētu drošāk un precīzāk. Tiesa, treneris neslēpj, ka vēl ir pāris spēlētāji, kuri vēl nav līdz galam atbrīvojušies no liekas mandrāžas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi