Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas U-20 basketbolistes pagarinājumā zaudē Portugāles vienaudzēm

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase otrdien piedzīvoja zaudējumu otrajā spēlē turnīrā par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā.

G apakšgrupas otrās kārtas mačā Latvija ar rezultātu 57:60 (14:18, 10:9, 13:8, 14:16, 6:9) pagarinājumā piekāpās Portugāles vienaudzēm.

Jau kopš spēles pirmajām minūtēm laukumā ritēja līdzīga cīņa. Tiesa, četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Latvijas izlasei bija deviņu punktu pārsvars (48:39), tomēr turpinājumā Portugāles basketbolistes pakāpeniski deldēja pretinieču pārsvaru un 42 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 51:51.

Papildlaikā ievadā Portugāle prata izkarot divu punktu pārsvaru, ko sekmīgi nosargāja līdz pat mača beigām.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 18 gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Dita Rozenberga, bet ar 12 punktiem izcēlās Rūta Veidere.

Kā ziņots, šīs grupas pirmajos mačos pirmdien Latvijas izlase ar rezultātu 77:56 pārliecinoši pieveica Lielbritāniju, bet Portugāle ar 48:57 zaudēja Itālijas valstsvienībai.

Sacensību turpinājumā Latvijas basketbolistes trešdien spēkosies ar Itāliju, bet, sākot no piektdienas, šādā pašā secībā izspēlēs otro apli.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase startēja A apakšgrupā, kur ar 66:71 piekāpās Lietuvai, ar 67:64 pārspēja Baltkrieviju un ar 43:57 zaudēja pagājušā gada Eiropas U-20 čempionātā uzvarējušajai Spānijas izlasei. Neskatoties uz vienu uzvaru trīs mačos, Latvijas izlase grupā ieņēma pēdējo, ceturto, vietu.

Tādējādi Latvijai tagad nākas aizvadīt divu apļu turnīru ar pārējo apakšgrupu vājākajām vienībām, turklāt A divīziju atstās trīs no četrām komandām.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Ainārs Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 junioru basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi