Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pieveica serbu trīsgalvu pūķi

Pārliecības un neatlaidības paraugstundu sestdien Džidā nodemonstrēja Latvijas 3 x 3 basketbola vadošā komanda Rīga, kas izšķirošajās spēlēs pieveica trīs Serbijas komandas un pirmo reizi vēsturē triumfēja Pasaules tūres finālsacensībās. Ar izšķirošo tālmetienu finālā simbolisku punktu turnīram pielika vēlāk par tā vērtīgāko spēlētāju atzītais Nauris Miezis.

Saīsinātajā Pasaules tūres sezonā ar uzvarām divos no četriem posmiem Rīgas un serbu Liman komanda bija finālsacensību galvenās favorītes. Sezonas divpadsmit spēcīgāko komandu turnīrā gan vieglas pastaigas nebija gaidāmas arī priekšsacīkstēs, kur Latvijas kvartets asā cīņā tikai pagarinājumā ar 22:21 pieveica mājinieku komandu Jeddah, bet vēlāk pret slovēņu Piran pēdējās divās minūtēs atspēlēja piecu punktu deficītu, lai no grupas izkļūtu kā grupas uzvarētāji un ceturtdaļfinālā izvairītos no tikšanās ar Liman. 

Izslēgšanas turnīrā latviešiem visās trīs spēlēs pretī stājās Serbijas komandas. Pēc katastrofālās tālmetienu precizitātes grupu turnīrā (4/27) izdevās reabilitēties jau ceturtdaļfinālā pret Ub, kur pārliecinošā uzvarā ar 21:11 mērķi sasniedza astoņi no desmit metieniem aiz divpunktu līnijas. Pusfinālā pret iepriekšējo divu finālturnīru uzvarētāju Novi Sad palīdzēja konkurentu līdera un 3 x 3 basketbola zvaigznes Dušana Buluta trūkums. Pēc izcila sākuma (10:2) serbi gan panāca intrigu galotnē, tomēr izšķirošajos brīžos ar precīziem metieniem izdevās nosargāt pārsvaru (18:15).

Pēc līdzīga scenārija Rīgas komanda arī finālspēlē nenosargāja sākumā iekrāto pārsvaru un ļāva Liman galotnē pat pārņemt vadību (18:20). Vairāki pretinieku mēģinājumi gūt izšķirošo, divdesmit pirmo punktu cieta neveiksmi, uz ko ar precīzu tālmetienu krietnu soli aiz divpunktu metiena līnijas trīs sekundes pirms spēles laika beigām atbildēja Miezis. Nerealizējot metienu, uzvara pienāktos Liman. ''Esmu pārliecināts par sevi un savu komandu,'' to, kā izdodas saglabāt aukstasinību šādos brīžos, turnīra rīkotājiem skaidroja Miezis.

Iepriekšējos divos finālturnīros Latvijas kvartets iekļuva trijniekā, bet uzvarēt izdevās pirmo reizi.

Pērn Japānā savainojuma dēļ komandai nevarēja palīdzēt viens no tās līderiem Kārlis Lasmanis, bet šoreiz 2017. gada Eiropas čempionāta zelta četrinieks – Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars – bija pilnā sastāvā.

Nākamajā sezonā Latvijas komanda tieksies uz Tokijas ceļazīmi, lai cīnītos par godalgām arī olimpiskajā turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi