Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Porziņģis: Paldies Janičenokam par tik ideāli garām aizmestu metienu

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc pirmās uzvaras Eiropas čempionāta finālturnīrā bija gandarīts par to, ka valstsvienībai izdevies labi nospēlēt kā komandai, lai pārspētu Beļģiju un izcīnītu pirmo uzvaru Stambulā, taču atgādināja, ka sniegumā vēl ir rezerve uzlabojumiem.

"Vienmēr jau gribās nospēlēt vēl labāk, bet kopumā mēs labi nospēlējām kā komanda, un tas ir pats galvenais," žurnālistiem stāstīja pret beļģiem 27 punktus guvušais Porziņģis. "Vēl ir daudz, ko uzlabot, tostarp metienu precizitāti. Šodien trāpīju astoņus no sešpadsmit metieniem – tātad daudz aizmetu garām. Arī aizsardzībā mums gadījās epizodes, kad kāds kaut kur noguļ. Pietiek jau ar pussekundīti, un kaut kas uzreiz notiek."

Porziņģis piekrita, ka uzbrukumā centies spēlēt vēl agresīvāk, nekā dienu iepriekš pret Serbiju. "Man bija tāds pretspēlētājs. [Beļģijas līderis Aksels] Ervels nav tas patīkamākais aizsargs. Cik viņš bija agresīvs aizsardzībā pret mani, es mēģināju būt tikpat agresīvs uzbrukumā pret viņu. Jau pirmajā puslaikā izprovocēju viņam divas piezīmes, bet, kad viņš tā dēļ nebija laukumā, mums atvērās spēle uzbrukumā," skaidroja basketbolists. Viņš uzsvēra, ka mēģinājis būt ne tikai agresīvs, bet arī izkārtot uzbrukuma iespējas komandas biedriem, un solīja tādā pat manierē arī turpināt.

Īpašas līdzjutēju ovācijas izpelnījās viņa bumbas trieciens grozā no augšas uzreiz pēc Kristapa Janičenoka garām aizmestā tālmetiena. "Es gribu pateikt lielu paldies Kristapam, ka viņš tik ideāli aizmeta garām tālmetienu. Paldies, Krisīt!" ar smaidu teica Porziņģis. Epizode, visticamāk, tiks iekļauta arī turnīra sestdienas spēļu spilgtāko epizožu topā, līdzīgi kā Kristapa efektīgais bumbas trieciens grozā pret Serbiju. Viņš gan noliedza, ka katrā spēlē censtos šādi izcelties. "Mēģinu vienkārši spēlēt basketbolu. Kad sanāk šādas epizodes, tad sanāk, bet galvenais ir uzvarēt spēli," atgādināja liepājnieks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi