Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sezonu sāk bez spozmes

Dāvi Bertānu un Vašingtonas Wizards sezonas ievadā pieviļ precizitāte.

Pietiekami ilgu spēles laiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas saspringtajā pirmajā nedēļā no latviešu kvarteta izpelnījās tikai Dāvis Bertāns, tomēr arī rūjienietim neizdevās pilnībā apliecināt savas snaipera dotības, kuru dēļ Vašingtonas Wizards viņam piedāvāja 80 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu.

Dāvis cerīgi iesāka sezonu, trāpot četrus no sešiem tālmetieniem pirmajā spēlē pret vienu no austrumu zonas favorītiem Filadelfijas 76ers (107:113). "Lai atgūtu septiņus mēnešus senās izjūtas, vajadzēja piecpadsmit minūtes. Metot trešo, jau biju pārliecināts, ka tas būs iekšā," pārliecināts par saviem spēkiem pēc trīs pēc kārtas realizētiem trejačiem tobrīd bija Bertāns. Diemžēl nākamajās divās spēlēs savā laukumā pret tiešo konkurentu Orlando Magic (120:130 un 113:120) "Latvijas lāzers" nebija pietiekami ass – precīzi bija vien trīs no 14 tālmetieniem. Tieši vājā precizitāte metienos no distances izšķirošajās ceturtdaļās iegāza vašingtoniešus spēlēs, kurās komandai bija pārsvars otrajā puslaikā. Dāvja spēles laiks no teju 30 minūtēm spēlē šīs sezonas sākumā nokritis līdz 20 minūtēm, kas liecina par ne tik labu fizisko gatavību

Cits Wizards pārstāvošais Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmajās spēlēs nav bijis laukumā, jo visas cīņas izvērtušās pietiekami līdzvērtīgas. Citāda situācija bijusi Bruklinā, kur līderu Kevina Duranta un Kairija Īrvinga teicamais sniegums nodrošināja Nets ne tikai divas pārliecinošas uzvaras pār Warriors (125:99) un Celtics (123:95), bet arī dažas minūtes spēles laika rezervistiem. Rodions Kurucs divās spēlēs kopā nospēlēja desmit minūtes, bet trešajā palika malā. Nets piedzīvoja negaidītu zaudējumu pret Šarlotas Hornets (104:106), turklāt ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ uz ilgu laiku palika bez viena no līderiem Spensera Dinvidija.

Tikmēr pēc meniska operācijas turpina atlabt Kristaps Porziņģis, kurš devās kopā ar Dalasas Mavericks trīs spēļu izbraukumā, lai piedalītos pirmajos kopējos treniņos ar komandu. Liepājnieka atgriešanās laukumā esot tuvāko nedēļu jautājums. Dalasieši sezonu iesāka ar zaudējumiem Fīniksā (102:106) un Losandželosā pret pašreizējo čempionu Lakers (115:138), taču izvairījās no 0-3 sākuma ar iespaidīgu 124:73 uzvaru pār otru Losandželosas klubu Clippers. Slovēņa Lukas Dončiča iedvesmoti, Mavericks basketbolisti pirmo puslaiku uzvarēja ar rekordlielu 50 punktu pārsvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi