Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Skariolo pēc iekļūšanas PK finālā slavē savus basketbolistus

Spānijas basketbola izlase piektdien Pasaules kausa pusfināla mačā izšķirošajos brīžos pieņēma pareizos lēmumus, pēc uzvaras uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Serhio Skariolo.

Jau ziņots, ka Spānijas izlase pusfinālā ar rezultātu 95:88 (22:21, 10:16, 19:18, 20:16, 9:9, 15:8) otrajā pagarinājumā pārspēja Austrālijas izlasi, kuru vada latviešu izcelsmes speciālists Andrejs Lēmanis.

"Patīkami būt finālā. Vēlos apsveikt savus spēlētājus un arī Austrāliju, kas parādīja lielisku spēli. Viņi cīnījās līdz pašām beigām. Zinājām, ka pretinieki ir konkurētspējīgi, stipri, talantīgi un taktiski gudri. Starp šīm komandām ir interesanta sāncensība. Laimīgā kārtā mums divreiz izdevies uzvarēt. Taču abās spēlēs cīņa bijusi līdzīga, tāpēc visu cieņu viņiem. Līdz ar to, vēl vairāk varu uzteikt savus spēlētājus," FIBA citē Skariolo teikto.

Viņš bija gandarīts, ka spāņi ceturtajā ceturtdaļā spēja pieņemt pareizos lēmumus. "Tieši lēmumu pieņemšanā mēs progresējām pamatlaika pēdējās 6-7 minūtēs un pagarinājumā. Tāpēc vēlos pateikties spēlētājiem ne tikai par atdevi un raksturu, bet arī par spēju palikt mierīgiem un pieņemt pareizos lēmumus," stāstīja treneris.

Arī spāņu centrs Marks Gasols bija gandarīts par to, kā komanda cīnījās un atspēlējās, un to, cik vienota tā bija grūtos brīžos. "Domāju, ka arī Austrālija aizvadīja lielisku maču. Ļoti neparocīgs pretinieks, ļoti gudrs pretinieks ar daudzām opcijām," atzīmēja Gasols.

Tikmēr Lēmanis neslēpa, ka mačs bijis ellišķīgi labs. "Bija interesanti tādā piedalīties un esmu lepns par savu komandu. Nekādā gadījumā nedrīkst apšaubīt atdevi un intensitāti, kādā spēlējām. Interesants basketbols, bija ļoti smagi zaudēt tādā spēlē. Tagad mums tas jāatstāj aiz muguras un pēc 24 stundām jāsāk gatavoties vēl vienai spēlei šādā intensitātē," skaidroja Lēmanis.

Spānija finālā tiksies ar Franciju vai Argentīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi