Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trīs komandu maiņas darījumā NBA rekordists Vestbruks no Lakers pārceļas uz Jazz

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešdien notika vērienīgs trīs komandu maiņas darījums, kā rezultātā līgas rekordists triple double rādītājā Rasels Vestbruks no Losandželosas Lakers pārcēlies uz Jūtas Jazz komandu.

Kopumā darījumā iesaistītas "Lakers", "Jazz" un Minesotas "Timberwolves" vienības un astoņi spēlētāji.

"Jazz" no "Lakers" ieguva Vestbruku, Huanu Toskano-Andersonu un Demjenu Džounsu, kā arī  2027.gada drafta pirmās kārtas izvēli.

"Lakers" rindas papildināja ar Diandželo Raselu, Maliku Bīzliju un Džaredu Vanderbiltu, savukārt Minesotas komanda ieguva Maiku Konliju un Nikeilu Aleksandru-Vokeru, 2024.gada drafta otrās kārtas maiņas tiesības, kā arī 2025.un 2026.gada drafta otrās kārtas izvēli.

Vestruks Losandželosas vienības rindās pēdējo divu sezonu laikā aizvadīja 130 spēles, vidēji mačā gūstot 17,4 punktus, atdodot 7,2 rezultatīvas piespēles un izcīnot 6,9 bumbas zem groziem.

34 gadus vecais spēlētājs karjeras lielāko daļu (11 sezonas) aizvadīja Oklahomasitijas "Thunder", kuras rindās 2017.gadā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētaju jeb MVP. Tāpat Vestbruks deviņas reizes izvēlēts dalībai Visu zvaigžņu spēlē un ar 198 "triple double" ir līgas rekordists šajā rādītājā.

2019.sezonā Vestruks no "Thunder" pārcēlās uz Hjūstonas "Rockets", vēl pēc gada tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards", bet 2021.gadā nonāca "Lakers".

26 gadus vecais Rasels šosezon vidēji mačā guvis 17,9 punktus, izcīnījis 3,3 bumbas zem groziem un atdevis 6,2 rezultatīvas piespēles, bet metienus no spēles realizējis ar 46.5% precizitāti, savukārt viņa vienaudzis Bīzlijs vidēji guvis 13,4 punktus, izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas un atdevis 1,7 rezultatīvas piespēles, kamēr Vanderbilds vidēji izcēlies ar 8,3 punktiem, 7,9 bumbām zem groziem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

"Timberwolves" jaunpienācējs, 35 gadus vecais Konlijs šosezon Jūtas kluba rindāš vidēji spēlē guva 10,7 punktus, atdeva 7,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,5 bumbas zem groziem, bet 24 gadus vecais Aleksandrs-Vokers atzīmējās ar 6,3 punktiem, 1,6 atlēkušo bumbu un 2,1 rezultatīvu piespēli.

Savukārt Toskano-Andersons un Džounss šosezon "Lakers" rindās lielu spēles laiku nebija spējuši izpelnīties un vidēji guva attiecīgi - 2,7 un 2,5 punktus mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi