Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Basketbola brokastīs diskutēs par sporta ieguldījumu ekonomikā

Trešdien, 6.februārī, plkst.11 restorāna Čarlstons studio zālē notiks Re&Re basketbola brokastis. Pasākuma temats šoreiz būs veltīts sporta nozares ietekmei uz ekonomiku, informē basketbola kluba VEF Rīga direktore Laila Spaliņa.
Kā eksperti šajās basketbola brokastīs piedalīsies SIA Re&Re valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš, basketbola kluba VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, Ekonomistu apvienības 2010 prezidents, bijušais Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kā arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Sports ir dinamiska un strauji augoša nozare, kuras makroekonomiskā ietekme vēl nav pietiekami novērtēta. Eiropas Savienības Baltajā grāmatā par sportu minēts, ka saskaņā ar pētījumu, ko 2006.gadā veica Austrijas prezidentūras laikā, sports plašā nozīmē 2004.gadā radīja pievienoto vērtību 407 miljardu euro apmērā, t.i., 3,7% no kopējā Eiropas Savienības IKP, turklāt sporta nozarē tika nodarbināti 15 miljoni cilvēku, proti, 5,4% strādājošo. Tāpat norādīts, ka sporta ekonomiskā vērtība arvien vairāk ir saistīta ar intelektuālā īpašuma tiesībām. Šīs tiesības attiecas uz autortiesībām, reklāmu, preču zīmēm un sportista tēla un translācijas tiesībām. 

Arī Eiropas Parlaments (EP) ir pievērsis uzmanību nepieciešamībai palielināt sporta nozarei pieejamo finansējumu. Kopš 2011.gada tiek īstenota pārrobežu sadarbības programma Eiropas sporta partnerība, kā arī 2012.gadā EP ir pieņēmis rezolūciju „Par Eiropas dimensiju sportā”, kas pieprasa plānot ERAF un ESF līdzekļu izmantošanu sporta infrastruktūras finansēšanai, kā arī mudina dalībvalstis izstrādāt īpašu Savienības budžeta programmu sporta jomā.

Diemžēl nav pētījumu un precīzu datu par sporta nozares ietekmi uz ekonomiku Latvijā, taču dažādos sporta veidos mūsu valstī rīkotie pasaules un Eiropas čempionāti neapšaubāmi dod ievērojami pozitīvu ieguldījumu, tāpēc vēl jo vairāk būtiski apzināties un novērst vājās puses – radīt atbilstošu infrastruktūru un izvirzīt prioritātes. Turklāt sportam piemīt augsta eksportspēja, tieša ietekme uz nācijas veselību un pašapziņu.

Piedalīties Re&Re basketbola brokastīs aicināti kā plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, tā basketbola līdzjutēji, reģistrējoties Tweetvite http://twvt.us/Brokastis (vietu skaits ir ierobežots).

Re&Re basketbola brokastis rīko Latvijas čempionvienība VEF Rīga sadarbībā ar SIA Re&Re, tās ir diskusijas, kur viesojas gan sabiedrībā zināmi profesionāļi, interesanti cilvēki, savas sfēras autoritātes. Pēc ekspertu prezentācijām pasākuma apmeklētājiem ir iespēja diskutēt ar viesiem, dalīties viedokļos. Katras brokastis ir veltītas citam tematam, līdz ar to katrā diskusijā piedalās citi eksperti. Līdz šim notikušas brokastis par basketbola reputāciju un VTB Vienoto līgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi