Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Austrāliešu peldētājs Torps priecīgs par Ārmstrongam piespriesto sodu

Pieckārtējais olimpiskais čempions peldēšanā austrālietis Aiens Torps ir priecīgs par amerikāņu riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam piespriesto bargo sodu saistībā ar aizliegto vielu lietošanu.

Torps paudis viedokli, ka šāda Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) un ASV Antidopinga aģentūras (USADA) rīcība pierāda taisnīga soda mēra piespriešanu neatkarīgi no vainīgās personas statusa.

"Es biju priecīgs par šādu lēmumu. Tas parāda, ka neatkarīgi no tā, kas esi, vari tikt pieķerts un sodīts," sacīja peldētājs.

Tāpat Torps veltīja atzinīgus vārdus USADA prezidentam Trevisam Taigartam, kas esot bijis viena no galvenajām figūrām Ārmstronga lietas izmeklēšanā.

Pats Taigarts izteicies, ka pie dopinga lietošanas un šādiem skandāliem novedusi ASV pašreiz valdošā kultūra.

"Mūsu organizācija ir atklājusi dopinga lietošanas gadījumu arī skrituļslidošanā, kas nav olimpiskais sporta veids. Izrādās, ka šajā sporta veidā jau gadiem notikusi rūpīgi slēpta aizliegto vielu lietošana, kuras iniciatori bijuši treneri un sportistu tēvi," pastāstīja Taigarts.

Šajās dienās Dohā norisinās publiska diskusija par aizliegto vielu lietošanu sportā, kurā piedalās arī 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu čempions trīssoļlēkšanā Džonatans Edvardss. Viņš uzskata, ka šādi gadījumi jāizskauž un jāatjauno skatītāju ticība godīgai cīņai.

Kā zināms, UCI oktobra beigās oficiāli apstiprināja diskvalifikāciju, ko iepriekš Ārmstrongam piesprieda USADA.Bijušajam sportistam tādējādi atņemti septiņi Tour de France uzvarētāja tituli. UCI ar šādu lēmumu akcentējusi, ka Ārmstrongam nav vietas riteņbraukšanā.

Ārmstrongam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras Tour de France velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Bez septiņiem tituliem Tour de France Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Ar Ārmstronga dopinga lietošanas skandālu jau ilgstoši cieši tiek saistīts skandalozais itāļu sporta ārsts Mikēle Ferrari, kura līdzdalību pastrādātajā pierādījusi USADA, piemērojot viņam mūža diskvalifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi