Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Balderis, Seļivanovs un Miglinieks aicina apturēt karu Ukrainā

Trīs Latvijas sporta leģendas Pāvels Seļivanovs, Helmuts Balderis un Igors Miglinieks piektdien uzrunās latviski un krieviski aicināja izbeigt karu Ukrainā.

1980.gada olimpiskais vicečempions hokejā Helmuts Balderis video aicina būt aktīvākiem savu domu paušanā, lai palīdzētu panākt mieru Ukrainā un nosargātu Ukrainas neatkarību, "kā to savulaik mums palīdzēja citas pasaules valstis".

"Vēršos pie visas mūsu, ne tikai sporta, sabiedrības darīt visu iespējamo, lai apturētu šīs briesmas, kas šobrīd notiek Ukrainā," savā uzrunā teica 1976.gada olimpiskais čempions volejbolā Pāvels Seļivanovs.

"Mēs esam blakus Ukrainai, mēs atbalstām Ukrainu, un domāju, ka tikai kopā mēs - gan sportisti, gan citi cilvēki, varēsim apturēt šo karu," teica divkārtējais olimpiskais medaļnieks, kā sportists vērsdamies pie visiem saviem bijušajiem un pašreizējiem kolēģiem. 

"Aicinu visus, neatkarīgi no jūsu nacionalitātes, apturēt šo asinsizliešanu," teica Latvijas sieviešu volejbola izlasi vadījušais Seļivanovs. "Kad ejam pa ielu un redzam, ka kaujas lielais un mazais, mēs taču nestāvam malā un nefilmējam ar telefonu. Mēs cenšamies viņus izšķirt."

Savukārt 1988.gada olimpiskais čempions basketbolā Igors Miglinieks uzsvēra, ka, lai arī Latvija ir maza valsts, latviešiem ir jādara tas, ko viņi šobrīd var izdarīt.

Viņš bilda, ka šobrīd informatīvais karš iznīcina ukraiņus un ka runāšana par šo karu arī ar Krievijas pusē esošajiem var palīdzēt kaut vai tikai uzzināt viņu domas. Viņš uzsvēra, ka agresors - Krievija - uzvedas bez ceremonijām un melo, acīs skatīdamies.

"Ir cilvēki, ar kuriem nav viegli. Viņi joprojām domā, ka viss, kas notiek, ir labi, un ka Krievijas līderis Vladimirs Putins visu zina labāk. Domāju, ka nav tā, ka ar vienu cilvēku parunāsim un tas neko neizmainīs," teica Miglinieks.

Atbildot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, starptautiskā sporta sabiedrība nosodījusi Krieviju un tās līdzdalībnieci Baltkrieviju, taču no šo valstu sportistiem nav bijusi aktīva vēršanās pret karadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi