Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Briest Tokijas kvalifikācijai

Treneris Andruškevičs: Plēsniekam un Kohai ir viss, lai sasniegtu augstu rezultātu nākamajās spēlēs.

Olimpiskās kvalifikācijas priekšvakarā labā noskaņojumā pasaules meistarsacīkstēm gatavojas Latvijas vadošie svarcēlāji. Izlase Eduarda Andruškeviča vadībā svarus cilā Ventspilī. Daļai no sportistiem jau šonedēļ ir starts Eiropas junioru un U-23 čempionātā Albānijā, bet līderi pēc pusotra mēneša dosies uz pasaules čempionātu Anaheimā.

Treneris Adruškevičs ir gandarīts par mūsu vadošo svarcēlāju sniegumu. Divu olimpisko spēļu dalībnieks Artūrs Plēsnieks atlabis pēc pleca operācijas, kas viņam labāko sniegumu liedza parādīt jau vairākus gadus, bet Rio spēļu ceturtās vietas ieguvēja Rebeka Koha sekmīgi pārkvalificējusies uz smagāku svara kategoriju un turpina spert pārliecinošus soļus pieaugušo konkurencē. "Šeit mums ir ļoti labi apstākļi, turklāt braucam arī uz treniņnometnēm ārzemēs. Pavisam nesen pie mums bija Eiropas nometne ar divpadsmit valstu dalībniekiem. Tā bija lieliska iespēja arī mūsu treneriem paplašināt savu redzeslauku, mācoties no citas skolas speciālistiem," Dienas viesošanās laikā Sporta namā Centrs stāstīja Andruškevičs.

Pasaules svarcelšanas sabiedrībā šobrīd valda pārmaiņu vēji, jo dopinga skandālu dēļ gada diskvalifikācija piespriesta deviņām nācijām, tostarp lielvalstīm Krievijai un Ķīnai, bet Starptautiskajai Svarcelšanas federācijai uzdots līdz gada beigām izveidot programmu šīs sērgas izskaušanai, citādi apdraudēta tās iekļaušana 2024. gada olimpisko spēļu programmā. "Tiešas saskares ar šīm lietām mums nav, bet apzināmies, cik tā ir liela problēma. Cenšamies palīdzēt, lai sports būtu tīrs un saglabātu savu vietu olimpiskajā kustībā. Pats sarunās ar IWF [Starptautiskās Svarcelšanas federācijas – aut.] cilvēkiem un citu valstu pārstāvjiem esmu ne reizi vien uzsvēris – pārbaudiet savus sportistus jau mājās, lai nav tā, ka viņi aizbrauc uz starptautiskām sacensībām, un tad sākas nesmukumi!" Andruškevičs atzina, ka šobrīd var tikai gaidīt IWF rīcību un Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu. 

2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs svarcēlāji gan būs, turklāt jau nākamajā gadā sākas kvalifikācija. Treneris norāda, ka Latvijā parādījušies gana daudz laba līmeņa svarcēlāju puišu konkurencē, lai pamēģinātu izveidot komandu, kas krietni atvieglotu kvalificēšanos spēlēm. Meiteņu gan ir krietni mazāk.

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi