Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Komandu sporta spēļu halles kapsulas iemūrēšanas svētki

Piektdien, 20. oktobrī, svinīgā pasākumā tika nosvinēti SIA Latvijas Nacionālā sporta centra (LNSC) jaunās sporta ēkas – Komandu sporta spēļu halles – kapsulas iemūrēšanas svētki. Jaunās Komandu sporta spēļu halles atrašanās vietā – Kr. Barona ielā 99C, Rīgā, – tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Jaunā halle nodrošinās mūsdienīgu un kvalitatīvu infrastruktūru ar tehniskiem un funkcionāliem risinājumiem komandu sporta spēļu treniņiem un sacensībām nacionālā un starptautiskā mērogā.

Kapsulas svētku dalībniekus – kolēģus un partnerus, kas saistīti ar ēkas būvniecību, – svētku uzrunās sveica Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš, SIA “Arčers” valdes priekšsēdētājs Kārlis Balgalvis, Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis un Latvijas Ratiņbasketbola federācijas prezidents Aigars Miklāvs.

Ministre kapsulā ievietoja Latvijas karoga nozīmīti, jo tas ir valsts simbols, kas ar sportistiem ir kopā augstos sasniegumos, apbalvošanas ceremonijās. D. Nātriņš pievienoja svilpi kā simbolu – tiesneši ir kā sportā tā dzīvē, mēs esam par godīgu spēli. Būvnieks – medaļu kā vēlējumu augstiem sasniegumiem. R. Vējonis, atzīmējot basketbola simtgadi, pievienoja basketbolam veltīto pastmarku, V. Ļašenko – LFF suvenīru kā futbola vēstnesi, savukārt A. Miklāvs – eiro monētu ar Mildu finanšu labklājībai.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša: “Komandu sporta spēles mēs iemācāmies bērnībā – tā ir daļa no mūsu jaunās paaudzes vispārējās fiziskās sagatavotības. Spēlējot komandā, jau no mazotnes, cilvēki iemācās komandas darbu, neliekot uzsvaru tikai uz individuālu sniegumu. Strādājot komandā, katram ir sava loma, un tieši no savstarpējās sadarbības ir atkarīgs rezultāts. Šīs iemaņas noderēs arī ikdienas dzīvē –  kopā darot, var sasniegt augstus mērķus, ko īpaši šogad ir pierādījušas Latvijas valstsvienības. Lai šī iedvesma no izlašu sasniegumiem kalpo kā motivācija mūsu jauniešiem! Atbilstoša infrastruktūra ir ne tikai papildus motivācija, bet sniedz plašākas iespējas strādāt pie fiziskās sagatavotības un emocionāli ir pozitīvi, ka tas notiek jaunās un mūsdienīgās telpās.”

Komandu sporta spēļu halle tiek būvēta, ievērojot Latvijas un starptautisko profesionālā sporta organizāciju projektēšanas vadlīnijas, kas nodrošinās iespēju jaunajā Komandu sporta spēļu hallē organizēt augsta līmeņa sacensības. Būvniecībā tiek ievēroti vides pieejamības standarti, plānošanā iesaistot arī attiecīgo sporta veidu pārstāvjus, lai pēc iespējas racionāli pielāgotu telpas un funkcijas dažādu sporta viedu, tai skaitā paralimpiskā sporta vajadzībām.

Komandu sporta spēļu halle būs 6 stāvu ēka. Ēkas pirmajā stāvā paredzēta sporta zāle ar iespēju nodrošināt līdz pat trīs Starptautiskās Komandu spēļu sporta federācijas prasībām atbilstošiem – basketbola, volejbola, handbola, florbola, futzāla – laukumiem. Sporta hallē būs trenažieru zāle, ģērbtuves sportistiem, treneriem un tiesnešiem, organizatoru telpas un sporta inventāra uzglabāšanas telpas, kā arī administratīvās telpas un kafejnīca.

Projekta ietvarā tiek paredzētas stacionārās tribīnes, kā arī skatītāju ērtībai tiks nodrošināta iespēja uzstādīt  transformējamas tribīnes, kuru izvietojumu būs iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida ar kopuma vairāk nekā 2300 sēdvietu pieejamību, tai skaitā arī sēdvietas cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem un VIP zona.

Savukārt ēkas augšējos stāvos – 4. un 5. stāvā – paredzēta dienesta viesnīca aptuveni 50 viesu uzņemšanai.

SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš sacīja, ka “jaunā daudzfunkcionālā Komandu sporta spēļu halle ir nozīmīgs un nepieciešams sporta infrastruktūras objekts. Halle būs mūsdienīga, videi draudzīga un pieejama ikvienam sporta entuziastam, amatierim un profesionālajam sportistam, neatkarīgi no profesionalitātes, vecuma, ierobežotām pārvietošanās iespējām vai īpašām vajadzībām.” “Jaunā halle būs sporta vieta gan nacionālām, gan starptautiskām komandu sporta spēļu sacensībām un treniņiem,”  uzsvēra Daniēls Nātriņš. “Ēkā būs arī dienesta viesnīca, kas sniegs papildu iespējas aizvadīt gan intensīvāku treniņprocesu, gan nodrošināt veiksmīgu sacensību norisi,” papildināja Daniēls Nātriņš.

“Aizvadītā pavasarī Latvijas valsts vārds pasaulē izskanēja skaļi un skaidri, pateicoties komandu sporta veidu pārstāvju teicamam sniegumam. Latvijas sportisti pārliecinoši pierādīja un pieteica sevi sporta elitē. Latvija var!” sacīja SIA “Arčers” valdes priekšsēdētājs Kārlis Balgalvis. ““Arčers” daudzu gadu garumā sniedzis savu atbalstu komandu sporta attīstībā un izaugsmē, tādēļ ar īpaši lielu pietāti un atbildību izturamies pret Komandu sporta spēļu halles būvniecības procesu. Mūsu rokās ir darīt visu iespējamo, reizēm arī neiespējamo, lai teicami tiktu galā ar uzticēto uzdevumu – radīt atbilstošu, modernu, mājīgu infrastruktūru, kas sekmētu jaunatnes komandu sportu attīstību. Paldies pasūtītājam, komandai, celtniekiem par līdzšinējo sadarbību projekta realizācijā! Turpinām būvēt tālāk!” novēlēja Kārlis Balgalvis.

Latvijas Futbola Federācijas prezidents Vadims Ļašenko: “Komandu sporta spēles un valstij svarīgas sporta infrastruktūras radīšanu vieno kopīga iezīme – komandas darbs. Bez tā nav iespējami ne panākumi laukumā, ne kvalitatīvu apstākļu radīšana sportistiem un līdzjutējiem. Tāpēc vēlos izcelt tieši komandas darbu, kura rezultātā ir sākusi tapt šī Latvijas sportam tik svarīgā celtne, un kompetento šī projekta virzīšanas komandu no ministrijas, LNSC un federāciju puses. Esam priecīgi par Latvijas Futbola federācijas dalību šī vērienīgā projekta īstenošanā, mūsu vajadzību uzklausīšanu un vērā ņemšanu, plānojot telpu futbola laukumu, kas būs atbilstošs starptautisko spēļu standartiem.”

“Šodienas ceremonija ir svarīgs robežstabs garajā ceļā, ko Latvijas Basketbola savienība aizsāka pirms vairāk nekā 10 gadiem, kad vērsās Rīgas domē ar iniciatīvu rast piemērotu vietu Basketbola mājas celtniecībai un 2015. gada Eiropas čempionātā nopelnītos līdzekļus ieguldīja projekta izstrādē,” teica Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis. “Paldies visiem, kuri palīdzējuši īstenot šo ideju. Esam pārliecināti, ka topošais nams tiks apsaimniekots tā, lai tas dotu vislielāko labumu Latvijas basketbola un sporta turpmākai izaugsmei," sacīja Raimonds Vējonis.

Ratiņbasketbola federācijas prezidents Aigars Miklāvs teica, ka “ir ļoti svarīgi, ka tiek radīti apstākļi un vieta paralimpiskā sporta vajadzībām. Paldies visiem, kas ir iesaistīti šajā projektā – šādas komandu sporta spēļu halles realizācijā, kas būs piemērota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.”

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi