Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

FOTO: Latvijas regbija izlase ar zaudējumu Horvātijai sāk Eiropas Nāciju kausa izcīņas turnīru

Latvijas regbija izlase sestdien ar zaudējumu sāka Eiropas Nāciju kausa izcīņas turnīru 2A grupā, "Daugavas" stadionā ar 12:14 piedzīvojot neveiksmi pret Horvātijas valstsvienību.

Mājinieku labā piezemējumus izdarīja komandas kapteinis Jānis Skuja un viens no diviem profesionāļiem komandā Uldis Saulīte, bet vienu realizācijas sitienu veiksmīgi izpildīja Kristaps Bērziņš.

Pēc pirmā puslaika, kurā liels teritoriālais pārsvars piederēja Horvātijai, taču puslaika izskaņā mājinieki (Skuja) izdarīja piezemējumu, Latvija atradās vadībā ar 5:3. Otrajā puslaikā Saulīte ar piezemējumu un Bērziņš ar realizāciju mājiniekus izvirzīja vadībā jau ar 12:3. Diemžēl pārsvaru Latvijas izlasei noturēt neizdevās un nākamos 11 punktus guva viesi.

Pēc rupjas kļūdas aizsardzībā Horvātija izdarīja piezemējumu, samazinot rezultātu līdz 12:11. Savukārt cīņas priekšpēdējā minūtē mājinieki pārkāpa noteikumus, bet viesi ar realizētu soda sitienu izrāva uzvaru.

Pēc spēles Latvijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs sacīja, ka komandas fiziskā sagatavotība nav ļāvusi vienlīdz labi aizvadīt visu spēli. "Kondīcija nav tāda, lai izturētu visu spēli. Mums ir amatieru komanda ar diviem profesionāļiem, tāpēc spēles sākumam spēka pietika, bet beigām vairs nē," sacīja treneris.

Nākotnē ir jādomā par paaudžu maiņu un par iespēju izlases kandidātiem nodrošināt treniņiespējas, lai tie varētu uzturēt fizisko formu arī starpsezonu laikā. Latvijas regbijā ir perspektīvi jaunie spēlētāji, taču ar viņiem vēl vajag daudz strādāt, uzskata Ņikonovs.

Cīņas beigās, kad pretinieki guva uzvaru nesošos punktus, Latvijas izlase teorētiski varējusi nospēlēt arī citādāk, tomēr spēki komandai tad jau bija beigušies, kas tāpat neļautu realizēt iecerēto.

Nākošo spēli Latvijas izlase aizvadīs pēc nedēļas viesos ar Maltas izlasi.

Eiropas Nāciju kausa izcīņā pēc divu apļu grupu turnīra pirmās vietas ieguvēji pāries uz 1B grupu, savukārt piektās vietas īpašnieki atkritīs uz 2B grupu. Ceturtās vietas ieguvēji aizvadīs izslēgšanas spēles par palikšanu divīzijā ar 2B grupas otro labāko vienību. Latvija spēlē vienā grupā ne tikai ar Horvātiju un Maltu, bet arī ar Zviedriju un Lietuvu.

(papildināta ar trenera komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi