Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Rīgas Rudens sporta diena 2023

Pagājušo sestdien, 23. septembrī, aktīvās atpūtas parka daļā Lucavsalā norisinājās Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta atbalstītais pasākums Rīgas Rudens sporta diena 2023, kur, spītējot lietum, izklaides pasākumu mīļotāji un sportisko nodarbju cienītāji kuplā skaitā dienas garumā bez maksas varēja izbaudīt un iesaistīties daudzās un dažādās sportiskās un aizraujošās aktivitātēs, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Eiropas Sporta nedēļu mūsu valsts galvaspilsētā ievadīja “Rīgas Rudens sporta diena 2023”, dodot iespēju iedzīvotājiem piedalīties ar sportu un dažādām aktivitātēm saistītajos pasākumus.  Rīgas Rudens sporta dienas pasākumi un aktivitātes norisinājās Lucavsalā, kur jau vairākas gadus rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespējas ne tikai atpūsties, bet arī pasportot izveidotajos celiņos un laukumos. 

Sestdien organizatori sarūpēja aktivitātes jebkuram interesentam – bez vecuma ierobežojuma un fiziskās sagatavotības līmeņa, proti, gan  lieliem un maziem, jauniem un veciem, ģimenēm un draugiem, kā arī pielāgotā sporta aktivitātes. Šādu iespēju piedalīties lieliskā sporta dienā izmantoja daudzas ģimenes, pavadot aizraujošu un neaizmirstamu brīvdienu svaigā gaisā un pozitīvā atmosfērā.

Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā Rīgas Rudens sporta dienu atklāja plkst. 11 no rīta, un tā ilga līdz pat sešiem vakarā. Visas dienas garumā apmeklētāji šī parka teritorijā izmēģināja dažādas fiziskās aktivitātes, vēroja šovus un priekšnesumus, iesaistījās dažādās meistarklasēs un izmēģināja laimi vairākās “Garmin” un Intervals.lv loterijās, vinnējot viedpulksteņus.  Pirmie atnākušie kopīgi iesildījās sportošanai un vēroja pirmo no trim velo triāla “karters.lv” šoviem, kur puiši ar riteņiem rādīja dažādus trikus un balansēšanas prasmes.  Tuvojoties dienas vidum, daudzi klātesošie iesaistījās “Zumbas” meistarklasē, apgūstot šīs dejas kustības. Vēlāk varēja apgūt arī Bačatas pamatus.

Klātesošie iesaistījās foto orientēšanās Daugavas arhipelāgā, zīmju meklēšanā Lucavsalas parkā, kur atrastās zīmes bija jāpieraksta, jāiegaumē vai jānofotogrāfē un jāsaliek rēbuss, vaļu medībās, kur ar SUP dēli bija jāapmeklē visi Veikparka tramplīni un jāpieskaras tiem, lāzerbiatonā, kur fiziski neizšauj patronas, bet gan lāzerstaru, galda hokejā, izmēģināja klinšu kāpšanas sienu, rallija simulatoru un citas aktivitātes. Sporta veidu apmācības meistarklasēs varēja apgūt volejbolu, nūjošanu, velotriālu.

Pielāgotā sporta aktivitātēs dalībnieki piedalījās šķēpa mešanā un diska mešanā no speciālā sporta krēsla, ko vadīja paralimpiete Diāna Krūmiņa, tandēmu riteņbraukšanā un parariteņbraukšanā, kur priekšā sēž “pilots” un aizmugurē neredzīgs cilvēks, Pludmales sēdvolejbolā, kur spēlētāji pārvietojas sēžot uz grīdas, ratiņkrēslu tenisā un ratiņbasketbola soda metienos.

Radošajās darbnīcās gan lieli, gan mazi pagatavoja dažādas skaistas un radošas piemiņas lietiņas. Interesentus priecēja ne tikai ar sportošanu saistītas nodarbes, bet arī intelektuālās un atjautības pārbaudes uzdevumi

Aktīvās atpūtas teritorijā Lucavsalā bija ierīkota skatuve, uz kuras Rīgas Rudens sporta dienas apmeklētāju izklaidei un iepriecināšanai notika atraktīvi paraugdemonstrējumi un interesanti priekšnesumi, tajā skaitā dziedātājas Kato uzstāšanās un arī bērnu vokālās studijas grupa "Čello" un "Mellens" priekšnesums.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi