Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ivanoviča Vimbldonas rekordkarstajā dienā nepārvar otro kārtu

Kādreizējā WTA sieviešu tenisa ranga līdere Ana Ivanoviča no Serbijas trešdien piedzīvoja zaudējumu Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā, visiem sportistiem cīnoties ar rekordaugstu temperatūru.

Ar septīto numuru izliktā Ivanoviča ar 3-6, 4-6 piekāpās amerikānietei Betānijai Matekai-Sendsai, kura sacensības sāka vēl no kvalifikācijas. Ivanoviča 2007.gadā sasniedza sacensību pusfinālu, bet amerikāniete pašlaik pasaules rangā ieņem vien 158.vietu.

"Sākumā spēlēju nedaudz par pasīvu. Viņa labi sāka maču, iegūstot pārliecību, un tas arī radīja iznākumu," atzina serbiete.

Līdz ar to Ivanoviča kļuva par trešo ranga pirmā desmitnieka tenisisti, kura pirmajās trijās dienās izstājusies no sacensībām, sekojot trešajai raketei Simonai Halepai no Rumānijas un ar devīto numuru izliktajai Karlai Svaresai Navarro no Spānijas, kura piekāpās talantīgajai Latvijas sportistei Aļonai Ostapenko.

Nākamajā kārtā Mateka-Sendsa cīnīsies ar šveiciešu pusaudzi Belindu Benčiču, kura ar 7-5, 4-6, 6-0 uzveica Annu-Lēnu Frīdsmani no Vācijas.

Ar pirmo numuru izliktā pieckārtējā sieviešu turnīra čempione Serēna Viljamsa no ASV nieka 59 minūšu laikā ar 6-4, 6-1 uzvarēja ungārieti Tīmea Babošu, bet tagad par iekļūšanu astotdaļfinālā spēkosies ar Heteri Vatsoni no Lielbritānijas.

Tikmēr Serēnas Viljamsas vecākā māsa Venusa, kura arī ir pieckārtēja turnīra čempione, ar 7-6 (7:5), 6-4 uzveica Jūliju Putincevu no Kazahstānas. Sacensību ceturtajā kārtā māsām iespējams spēkoties savā starpā.

Ar ceturto numuru izliktā 2004.gada čempione Marija Šarapova no Krievijas ar 6-3, 6-1 uzveica kvalifikāciju pārvarējušo Nīderlandes sportisti Ričelu Hogenkampu un tagad tiksies ar Irinu-Kameliju Begu no Rumānijas, kurai ticis 29.numurs.

Otro kārtu pārvarēja arī šī gada Francijas atklātā čempionāta fināliste Lūcija Šafāržova no Čehijas, kura ar 6-2, 6-3 uzvarēja Taizemes tenisisti Suveju Sje.

Tikmēr neveiksmi cieta ar 11.numuru izliktā čehiete Karolīna Plīškova, ar 6-7 (5:7), 4-6 zaudējot amerikānietei Koko Vandeveijai, kā arī sacensību 19.rakete Sāra Erani no Itālijas, kura ar 3-6, 7-6 (7:2), 2-6 piekāpās serbietei Aleksandrai Kruničai.

Arī vīru turnīrā lielākie favorīti trešdien svinēja uzvaru, izņemot japāni Kei Nišikori, kurš izstājās vēl pirms sava otrās kārtas mača. Kā zināms, trešdien pasaules piektajai raketei bija iecerēts Vimbldonas otrās kārtas duelis pret kolumbieti Santjago Hiraldo, taču Nišikori kājas savainojuma dēļ no cīņas atteicās, kas nozīmē, ka viņa pretinieks automātiski iekļuva sacensību trešajā kārtā.

Pašreizējais čempions un ar pirmo numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2, 6-3 pieveica somu veterānu Jarko Nieminenu, kuram šī bija karjerā pēdējā Vimbldona. Turpinājumā Džokovičs spēkosies ar austrālieti Bernardu Tomiču, turpinot pretendēt uz trešo triumfu Vimbldonā. Pats Tomičs otrās kārtas cīņā ar 7-6 (7:3), 6-4, 7-6 (7:5) uzveica francūzi Pjēru-Igo Ebēru.

Jau vēstīts, ka trešdien tika aizvadīta karstākā diena Vimbldonas sacensību vēsturē. Tās gaitā termometra stabiņš pacēlās līdz 35,7 grādiem pēc Celsija, par 1,1 grādu pārspējot iepriekšējo rekordu, kas tika sasniegts 1976.gadā.

Tomēr Džokovičs, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā spēlējis 40 grādu temperatūrā, pauda, ka situācija nebija dramatiska.

"Nebija tik traki, kā domāju. Cilvēki par to daudz runā, un paredzēju tiešām smagus apstākļus. Tomēr nebija tik grūti," izteicās serbu zvaigzne.

Uzvaras turpina gūt arī pārsteidzošais pagājušā gada ceturtdaļfināla dalībnieks Niks Kirgis no Austrālijas, kurš otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-3, 6-4 uzveica argentīnieti Huanu Monako. Turpinājumā ar 26.numuru izliktais sportists spēkosies ar kanādieti Milošu Raoniču, kuram sacensībās piešķirts septītais numurs. Viņš trešdien izservēja ar ātrumu 233 kilometri stundā, kas ir trešais augstākais rezultāts vēsturē, un ar 6-0, 6-2, 6-7 (5:7), 7-6 (7:4) pieveica 37 gadus veco vācieti Tomiju Hāsu.

Vēl ar ceturto numuru izliktais Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices ar 6-3, 6-4, 7-5 uzveica Viktoru Estrelju Burgosu no Dominikānas Republikas, bet grūtu panākumu guva pašreizējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Marins Čiličs no Horvātijas, kurš ar 6-3, 4-6, 7-6 (8:6), 4-6, 7-5 pārspēja lietuvieti Ričardu Beraņķi.

Kā zināms, zaudējumu trešdien piedzīvoja arī Ostapenko, kura ar 4-6, 5-7 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai. Līdz ar to Latvijas tenisistu sacensībās vairs nav atlicis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi