Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jātnieks Neretnieks kļūst par Pasaules kausa Centrāleiropas zonas kopvērtējuma līderi

Jātnieks Kristaps Neretnieks kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi jāšanas sportā, šķēršļu pārvarēšānā Centrāleiropas zonas, Ziemeļu līgā. Par kvalifikāciju lielajam Pausaules kausa finālam, kas no 24.-28.aprīlīm risināsies Gēteborgā, Zviedrijā, Centrāleiropas zonas jātnieki marta sākumā cīnīsies zonas finālā Polijas galvaspilsētā Varšavā, informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF). 

„Protams, ieņemt līderpozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā pirms mūsu zonas fināla ir ļoti patīkami, tajā pašā laikā tas uzliek lielāku atbildību,”  saka Kristaps Neretnieks. 

Kristapam Neretniekam pēc 2012./2013.gada regulārās sezonas noslēguma ir 102 punkti, zonas kopvērtējumā PK iekaitē tiek skaitīti desmit labākie sezonas rezultāti, lielāko daļu punktu jātnieks izcīnījis pārī ar deviņus gadus veco Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellini.  

Otrajā vietā ar 99 punktiem atrodas Krievijas sportiste Anna Gromzina, trešajā pozīcijā ir Igaunijas sportists Gunārs Klettenbergs, bet ceturtajā lietuvietis Benas Gutkauskas, abiem ir 95 punkti. Kvalifikācijā lielajam zonas finālam tiek skaitīti pieci labākie regulārās sezonas laikā iegūtie rezultāti un punkti zonas fināla kvalifikācijas maršrutos. 

„Skaidri zinu to, ka zonas fināls Varšavā būs ļoti interesants, lai izcīnītu vietu lielajā finālā, stabili jānostartē trīs kvalifikācijas maršrutos un neviens sportists uz zonas finālu nebrauc vienkārši piedalīties. Lielā mērā viss izšķirsies tieši Varšavā, taču mūsu izredzes ir ļoti labas,” tā sportists.  

Kā ziņots, līdz šim neviens Latvijas sportists Pasaules kausa finālā jāšanas sportā nav startējis. 2000.gadā Guntars Siliņš ar zirgu Sanala Radiant kvalificējās Pasaules kausa finālam, bet tajā nestartēja - finālsacensības norisinājās ASV pilsētā Lasvegasā, finansiālu iemeslu dēļ sportistam nebija iespējas turp doties.  

„Kristapa Neretnieka panākums ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem sasniegumiem jāšanas sportā pēdējos gados. Mēs ceram, ka Kristapam izdosies veiksmīgi nostartēt sacesībās Polijā un kvalificēties Pasaules kausa finālam. Kristaps ar saviem startiem pierādījis, ka ir gatavs sacensties ar pasaules spēcīgākajiem jātniekiem,” saka Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus.  

Tiesības startēt lielajā Pasaules kausa finālā no Centrāleiropas zonas iegūs trīs labākie sportisti pēc kopvērtējuma punktiem, zonas fināls risināsies no 7-10.martam Polijas galvaspilsētā Varšavā. 

Jāšanas sportā Pasaules kausa izcīņa notiek 17 līgās, katras līgas spēcīgākie sportisti iegūst tiesības startēt Pasaules kausa finālā. Sportistu skaits, kuri izcīna tiesības startēt PK finālā, katrā zonā ir atšķirīgs.  

Kristaps Neretnieks startē ar Krievijas zirgaudzētavas Westfalen – Swit zirgiem Continue un Con Pleasure, kā arī ērzeļiem Caramsin un Conte Bellini; zirgi pieder Fedorovsku ģimenei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi