Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvija Rio: Izšķirošā spēle Samoilovam/Šmēdiņam, Borodavko sāk pret pasaules čempionu

Latvijas džudo cerība Jevgeņijs Borodavko olimpisko spēļu turnīru svara kategorijā līdz 100 kilogramiem sāks pret 2015. gada pasaules čempionu Hagu Rjunoski no Japānas. Ceturtdien šīs svara kategorijas cīņu sākums pulksten 16 pēc Latvijas laika. Tāpat izšķirošo cīņu apakšgrupā aizvada Latvijas pludmales volejbolisti, bet sacensības turpina burātāja Ketija Birzule.

Pirmā kārta Borodavko būs brīva. Otrajā pretī būs ciets rieksts Rjunoski, kurš pirms gada Astanā kļuva par pasaules čempionu. Šī būs pirmā savstarpējā cīņa. Trešajā kārtā uzvarētājs cīnīsies ar urugvajieša Pavlo Aprahamjana un brazīlieša Rafaēla Buzakarīni dueļa uzvarētāju.

2012. gada olimpiādē Londonā Borodavko ieņēma 9. vietu, bet vēl pirms četriem gadiem 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā izstājās no turnīra pēc pirmās cīņas. Borodavko augstākais panākums ir izcīnīta bronzas medaļa 2013. gada pasaules čempionātā.

Tikmēr pulksten 23.30 pēc Latvijas laika Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spēlēs pret brazīliešiem Evandru un Pedru, kuri abos grupas mačos piedzīvoja zaudējumus. Mūsējiem ir viens panākums divās spēlēs.

Pirms tam plkst.17 Latvijas duetam ļoti svarīgu savstarpējo maču aizvadīs kanādieši Bens Sekstons/Čeims Šelks un Nivalds Diass un Serhio Gonzaless no Kubas. Ja uzvarēs kubieši, Samoilovs/Šmēdiņš savā mačā varēs atļauties zaudējumu mazajos punktus ar četru punktu tiesu, piemēram, 0-2 (19:21, 19:21). Savukārt, ja uzvaru gūs Kanādas duets, Latvijas pāris neveiksmi var piedzīvot tikai tādā gadījumā, ja viņiem pret brazīliešiem būs labāka mazo punktu attiecība.

Izslēgšanas turnīrā iekļūs apakšgrupu turnīra pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī divas labākās trešās vietas. Pārējās četras trešo vietu guvušās komandas cīnīsies par divām atlikušajām vietām izslēgšanas spēlēs. 

Olimpisko spēļu debitante 17 gadus vecā Latvijas burātāja Ketija Birzule, kura sacenšas burāšanā vējdēļiem RS:X klasē, atrodas stabilā 25.vietā pēc otrās dienas sacensībām. Divu dienu laikā sportistes aizvadīs vēl sešus braucienus, bet 13.augustā notiks izšķirošais finālbrauciens par medaļām.

Pēc 12 braucieniem burātājām neņems vērā sliktāko rezultātu, bet pārējos 11 braucienos nopelnītos punktus saskaitīs kopā. Finālā burātājām punktu skaits tiks reizināts ar divi, bet čempione tiks noteikta, skaitot kopā visos braucienos izcīnītos punktus.

Birzule ir ne tikai jaunākā Latvijas delegācijas sportiste, bet arī jaunākā burātāja RS:X klasē. Otra jaunākā ir 19 gadus vecā Jeļfutina, kamēr vecākā dalībniece ir 40 gadus vecā grieķiete Angelika Skarlatu.

Vien 17 gadus vecā Birzule jūnija beigās negaidīti tika pie ielūguma uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi