Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas čempionātā jūras burāšanā piedalīsies vismaz 40 jahtas

Otrdien, 2.jūlijā, plkst.12.00 Andrejostā tiks atklāta 2013.gada Latvijas jūras burāšanas čempionāta regate. Paredzams, ka tajā startēs  40 - 50 jūras jahtas. Čempionātā piedalīsies arī jahtas no Igaunijas un Lietuvas, kas jūras burāšas klasē ir sasniegušas ievērojamus rezultātus, informē pasākuma organizatori. 

Regatē jahtas sacentīsies vairākās distancēs. Pirmās dienas distance risināsies Daugavas lejtencē no Andrejostas ziemeļu virzienā pie  jūras vārtiem ar nakstmājām Audas jahtklubā. Nākamajā dienā  regates dalībnieki sacentīsies garajā distancē Rīga – Mērsrags.  Trešās dienas regates maršruts vedīs no Mērsraga Rietumu virzienā  uz kūpināto zivju meku Roju. Savukārt noslēdzošās dienas distances būs Rojas tuvumā. 

2.jūlijā, sākot no plkst. 10.00 līdz 12.00,  Rīgas iedzīvotāji Daugavā varēs vērot  jahtu gatavošanos startam. Sākot no plkst. 13.00, jahtas ieies jūrā caur Daugavgrīvas mola vārtiem.

„ Pēdējos gados Latvijā sāk atdzimt burāšana kā sports, burāšana kā dzīvesveids Latvijā  kļūst arvien populārāka. Tas priecē visus burāšanas entuziastus un ļauj cerēt, ka šim veselīgajam sporta veidam pievērsīsies arī arvien vairāk jauniešu”, saka Latvijas Zēģelētāju Savienības valdes loceklis Valters Romans. Lai burātāji varētu cīnīties par labiem rezultātiem distancēs, ir nepieciešama fiziskā un emocionālā sagatavotība mainīgiem laika apstākļiem, vienota komandas darbība un prasme rīkoties ar modernām navigācijas sistēmām.  

Latvijas jūras burāšanas čempionātu organizē Latvijas Zēģelētāju Savienība, Jahtklubs Auda, Jahtklubs Roja, Jahtklubs Engure, Biedrība RA SAILING. Latvijas Atklātais Jūras Burāšans čempionāts var notikt, pateicoties pašu burātāju entuziasmam un iniciatīvai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi