Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā uzvar Mairis Penelis ar zirgu Progress

Sporta centrā Kleisti 15. un 16. septembrī notika Latvijas Nacionālais čempionāts jāšanas sportā konkūrā, poniju jāšanā un šķēršļu pārvarēšanā amatieriem, ko organizēja Latvijas Jātnieku federācija. Galveno – Latvijas čempiona titulu pieaugušo konkurencē izcīnīja Mairis Penelis, otro vietu ieguva Kristaps Neretnieks, bet trešo – Ģirts Bricis. 

LR čempiona tituls konkūrā tika izcīnīts pieaugušo konkurencē, kā arī bērniem, junioriem/jaunajiem jātniekiem, jaunajiem zirgiem līdz 5 g. v. un jaunajiem zirgiem līdz 6/7 g. v., summējot punktus divos maršrutos (pieaugušajiem – soda punktu izteiksmē, pārējiem – par vietām iegūtajos punktos). Poniju jāšanā un amatieriem šķēršļu pārvarēšanā godalgas tika sadalītas katrā disciplīnā divās grupās, tāpat summējot rezultātus divos maršrutos. Pirmo trīs vietu ieguvēji kopvērtējumā katrā no grupām saņēma kausus, rozetes un diplomus. Kopā tika sadalīti deviņi kausu komplekti. Sacensībās piedalījās arī atsevišķi sportisti no Lietuvas un Igaunijas, kuri varēja cīnīties par godalgām atsevišķos maršrutos, bet ne par punktiem un balvām kopvērtējumā. 

Latvijas čempiona tituls pieaugušo konkurencē izcīnīts, apkoojot rezultātus ātruma maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem un klasiskajā konkūrā ar 145 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu. Divu dienu sacensību kopvērtējumā Latvijas čempionāta medaļas pieaugušo konkurencē izcīnīja sportisti, kuri bija ieguvuši vismazāko soda punktu skaitu: Mairis Penelis (z/s Lielceri), Kristaps Neretnieks (Limbažu JK) un Ģirts Bricis (RJSK Sport de Lux).

Pirmajā no maršrutiem uzvarēja Lietuvas sportists Andriuss Petrovs ar zirgu Contendro II, kurš saņēma katra maršruta uzvarētājam pienākošās godalgas, bet kopvērtējumā par Latvijas čempionāta kausiem pēc sacensību nolikumā paredzētajiem noteikumiem nevarēja cīnīties. Otrais bija Kristaps Neretnieks ar Ishors II (Limbažu JK), bet trešais – Ģirts Bricis ar Chandra H (RJSK Sport de Lux). Otrajā konkūrā pamatmaršrutu bez soda punktiem nebeidza neviens no jātniekiem. Tāpēc par uzvaru sacentās divi sportisti, kam bija pa četriem soda punktiem. Šoreiz nekļūdīgs bija Kristaps Neretnieks ar Caramsin, bet Andriuss Petrovs ar Costa Rico ar četriem soda punktiem ieguva otro vietu. Trešais – Mairis Penelis ar Progresu (z/s Lielceri).

Mairis Penelis, Latvijas čempions pieaugušajiem:
– Par uzvaru esmu pārsteigts un priecīgs. Latvijas apstākļiem bija uzlikts  salīdzinoši sarežģīts maršruts, bija sabraukuši visi top jātnieki, tā kā bija, ar ko pacīnīties. Kopā pieaugušo konkurencē startēja 18 dalībnieku pāri, tajā skaitā daži sportisti ar diviem zirgiem, no kuriem otrais netika vērtēts kopvērtējumā, kā arī Lietuvas jātnieki. Tas ir labi, ka varam sacensties spēcīgākā konkurencē, un tad arī Latvijas čempionāta rezultāti ir objektīvāki un vairāk vērti. Mans vērtējums sacensībām ir ļoti pozitīvs, jo sasniegts augsts organizatoriskais līmenis.  

Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis:
– Rīkojot šo Latvijas čempionātu, Latvijas Jātnieku federācija organizatoriskā līmeņa latiņu atkal pacēlusi augstāk. Domāju, ka ļoti pozitīvs ir fakts, ka sacensības tiesāja nevis viens tiesnesis, bet trīs starptautiskās kategorijas arbitri – Ivo Miķelsons, Inga Miķelsone un es, kā arī strādāja starptautiskās kategorijas maršrutu sastādītājs Sergejs Šakurovs. Īpaši nozīmīgi ir tas, ka tika noorganizēta sacensību translēšana interneta tiešraidē, kas deva iespēju notikumiem sekot arī tiem cilvēkiem, kuri šajās dienās uz Kleistiem nevarēja atbraukt. Bija interesanti komentāri, bagātīga informācija, un arī tas ceļ mūsu sporta veida prestižu. Tāpat kā tas, ka sacensībās piedalījās pilnīgi visi mūsu spēcīgākie konkūristi, kuri varēja cīnīties par čempiona titulu.

Plašāka informācija LJF mājaslapā www.ljf.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi