Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas florbola izlases treneris neveiksmīgo PČ saista ar nepareizu sagatavošanos

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Normunds Grunckis pēc komandai neveiksmīgā tās mājās notiekošā pasaules čempionāta vainoja nepareizu sagatavošanās darbu un kļūdas sistēmā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas florbolisti sestdien Arēnā Rīga cīņā par devīto vietu pasaules čempionātā ar 5:6 (1:0, 2:2, 2:3, 0:1) pagarinājumā piekāpās Slovākijai un palika desmitajā pozīcijā, kas ir komandas visu laiku sliktākais rezultāts šo turnīru vēsturē.

"Aizvadījām sliktu spēli. Ļoti vēlējāmies turnīru noslēgt ar uzvaru, bet nespējām realizēt savus momentus un pieļāvām daudz kļūdu aizsardzībā," pēc neveiksmes Slovākijai sacīja Grunckis. "Bijām noskaņojušies spēlei. Izrunājām, ka tā ir svarīgākā un jāizcīna uzvara. Centāmies realizēt savu plānu, daudzas lietas nesanāca, bija liels tehnisks brāķis, vāja momentu realizācija un pretiniekam zaudējām divcīņas, arī vārtus."

Grunckis atzina, ka, lai arī pasaules čempionāti florbolā notiek reizi divos gados, šāda līmeņa turnīram, kas notiek savās mājās, ir jāgatavojas pat četrus gadus.

"Pēdējo pusgadu jau būtu jāstrādā ar 20-26 spēlētājiem, tomēr mums nebija laika atlasei. Skaidrs, ka ir pieļautas kļūdas sistēmā. Var zaudēt vienu divas spēles, bet, ja trīs spēlēs nevar izturēt visas 60 minūtes, nav bijis pareizs sagatavošanās darbs," pauda Grunckis, kurš par Latvijas izlases galveno treneri tika iecelts vien šī gada sākumā.

"Janvāra beigās mani uzrunāja federācijas pārstāvis. Prezentēju savu vīziju, un man piedāvāja ieņemt amatu. No izaicinājuma nebaidījos, bet acīmredzot vairākas lietas nav bijušas izdarītas pareizi. Tagad nepieciešami secinājumi. Mūsu gadījumā cerības pirms čempionāta nebija bez pamata, pārbaudes spēlēs mums bija labs sniegums, bet nespējām to parādīt šeit," atzina speciālists, kura līgums ar Latvijas valstsvienību pēc pasaules čempionāta ir noslēdzies.

Mačā pret Slovākiju valstsvienības treneri nolēma nepāriet uz spēli divās maiņās, lai tādā veidā mēģinātu atgūties un uzvarēt dueli.

"Neredzēju nevienu, kurš nebūtu piekusis. Mums pietrūka enerģijas. Bija jācenšas maksimāli izmantot spēlētāju resursus, vēlējāmies neļaut pretiniekiem iegūt iniciatīvu, bet zaudējām divcīņas," norādīja Grunckis.

"Paaudžu maiņas izlasē vienmēr ir smagas. Svarīgi, lai mums būtu spēcīgs junioru čempionāts un junioru izlase. Vajag, lai jaunie spēj konkurēt ar pieaugušo izlases spēlētājiem. Normāli būtu, ka jaunie ar savu sniegumu izspiež vecos no sastāva nevis ienāk valstsvienībā, kad vecie beidz karjeru. Jādomā ko likt vietā. Jaunie spēlētāji ir daudz, jādomā par kvalitāti," uzsvēra treneris.

Mačā pret Slovākiju ar diviem vārtiem izcēlās Gints Klēģers, kurš neveiksmē vainoja arī veiksmes faktoru.

"Sākām labi un guvām vārtus, bet spēles beigās veiksme pagriezās pretējā virzienā. Visiem pirms mača bija skaidrs, kas jāizdara. Sākumā it kā darījām, cīnījāmies, bet spēles vidū... Nezinu, vai šis bija psiholoģisks slogs, vai fiziskas problēmas, bet gribētos ticēt, ka šī vienkārši bija neveiksme," izteicās florbolists. "Turnīrs ir noorganizēts lieliski, bet mēs uztaisījām kaunu florbolam. Jāizdara pareizie secinājumi un jāiet tālāk, jaunajiem puišiem būs jāceļ izlase no pelniem. Pie tādām tribīnēm vēl nebijām spēlējuši, paldies visiem."

"Ir daļa florbolistu, kuri izlasē beigs karjeru, bet, kāds būs nākamais sastāvs, ir laimes rats, jo katram trenerim ir savs redzējums par to, kādai jābūt izlasei," piebilda Klēģeris.

Pasaules čempionāts sākās tieši pirms nedēļas, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet nākamajā mačā pēc neveiksmīgā sākuma ar 3:9 kapitulēja Čehijai. Savukārt B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvija otrdien nospēlēja 5:5 ar Norvēģiju un palika pēdējā grupā.

Tas nozīmēja, ka Latvijai pasaules čempionāta astotdaļfinālā bija jāspēkojas ar C apakšgrupas labāko vienību Dāniju. Astotdaļfinālā latvieši ar 5:6 dramatiskā pēcspēles metienu sērijā sensacionāli piekāpās dāņiem, ārpus sacensību pirmā astotnieka paliekot pirmoreiz kopš 1996.gadā notikušajām pirmajām pasaules meistarsacīkstēm.

Savukārt pusfināla duelī par 9.-12.vietu Latvija ar 11:1 sagrāva Kanādu, tiekot pie savas vienīgās uzvaras turnīrā.

Tikmēr Slovākija apakšgrupu turnīrā sacentās pēc ranga vājākā C grupā. Tajā tā vispirms ar 6:4 apspēlēja Poliju un pēc tam ar 12:2 sagrāva arī Kanādu. Savukārt noslēdzošajā grupas mačā ar 2:5 piekāpās Dānijai, kas kopvērtējumā lika ieņemt otro vietu. Tikmēr astotdaļfinālā slovāki ar 3:4 piekāpās Norvēģijai, bet pusfinālā par 9.-12.vietu ar 7:3 pārspēja ASV.

Slovākijas izlase savā vēsturē pasaules čempionātā tikai reizi iekļuvusi astotniekā, bet pirms diviem gadiem bija desmitajā vietā.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkojās astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā noslēgsies svētdien. Finālā jau kārtējo reizi sacentīsies Zviedrija un Somija, kamēr par trešo vietu cīnīsies Šveice un Čehija.

Tikmēr dueli par piekto vietu svētdien aizvadīs Dānija un Norvēģija, bet par septīto - Igaunija un Vācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi