Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LJF kausa trešā posma galvenajā maršrutā uzvar Bricis ar zirgu Chandra H

Nedēļas nogalē, 25. un 26. augustā Rīgā, sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas trešā posma sacensības konkūrā, poniju jāšanā un šķēršļu pārvarēšanā amatieriem. Sacīkšu galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Chandra H no sporta kluba Sport de Lux.
Šķēršļu pārvarēšanas sacensības notika septiņos maršrutos dažādās zirgu un sportistu vecuma un meistarības grupās. Galvenā bija cīņa maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlekšanu uz laiku. Startēja dersmit sportiskie pāri. Taču tikai trīs pamatmaršrutu veica bez soda punktiem, lai pārlekšanā turpinātu cīņu par uzvaru. Tajā bez kļūdām startēja un ātrākais bija Ģirts Bricis ar zirgu Chandra H (RJSK Sport de Lux), veicot distanci 35,55 sekundēs un izcīnot uzvaru. Bricim arī otrā vieta ar zirgu Amadeo – 0 s.p./36,97 s. Trešajā vietā Maira Leja ar Anytime Pikabello Z – 0/41,33.

Citos maršrutos uzvarēja: šķēršļu augstums līdz 110 cm, piedalās bērni līdz 16. g. v. – Kate Prizeva ar Lēdiju (JSK Demora); 120/125 cm, ar handikapu, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Katrīna Eisaka ar Kredo (Saldus JSS); 110 cm, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Maira Leja ar Quidam’s Flipper (SK Temperaments); 110 cm, divās fāzēs – Ģirts Bricis ar Egano van Kadal (SK Sport de Lux); 115/120 cm, ar handikapu, piedalās zirgi 6/7 g. v. – Ģirts Bricis ar Bon Ravel (SK Sport de Lux); 120 cm, ātruma – Mairis Penelis ar Progresu (z/s Lielceri).

Vairāku godalgoto vietu ieguvējs Ģirts Bricis:
"Šis sacensību posms man bijis ļoti veiksmīgs, jo izdevās izcīnīt trīs uzvaras, tajā skaitā galvenajā maršrutā, kur ieguvu arī otro vietu. Šīs mums bija pirmās sacensības kopā ar Beļģijas šķirnes zirgu Egano van Kadal, ar kuru uzvarējām maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem. Tas ir veiksmīgas sadarbības rezultāts ar zirgu audzētāju un īpašnieku no Valmieras Aleksandru Vasiļjevu. Viņš zirgus audzē pats, kopā tos izraugāmies arī iegādei ārzemēs, un es tos sagatavoju sacensībām. Īpašs prieks par Amadeo, kas ieguva otro vietu galvenajā maršrutā. Tas pieder Sarmītei Pētersonei, strādājam kopā tikai nesen, bet Amadeo jau sāk rādīt stabilu sniegumu. Prieks arī par to, ka maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem parādās jauni dalībnieki, – šoreiz Mārīte Pinte."

Maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons:
"Atsevišķi mūsu sportisti šajā nedēļas nogalē startēja lielās starptautiskās sacensībās Maskavā, daži deva atpūtu saviem zirgiem, tāpēc konkurence nebija tik plaša, kā mēs būtu vēlējušies. Taču tie sportisti, kuri startēja, rādīja labu sniegumu. Pozitīvi, ka Latvijas Jātnieku federācija cenšas, lai būtu piesātināta sezona un vienmēr kvalitatīvi sarīkotas sacensības. Es savukārt mēģināju maršrutus sastādīt tā, lai tie būtu „apjomīgi” – bagātīgi izmantoju šķēršļu dekoratīvos elementus un citus paņēmienus, lai sezonas otrajā pusē zirgiem dotu iespēju sevi parādīt jau sarežģītākās distancēs, īpaši tas attiecināms uz jaunzirgiem, kuri vēl tikai mācās."

Poniju jāšanas sacensības notika četros maršrutos. Sarežģītākais bija konkūrs ar 90 cm augstiem šķēršļiem, kurā sportisti startēja ar 1. un 2. grupas ponijiem. Pirmo vietu izcīnīja Rēzija Rumpe ar Mirgu, šis sportiskais pāris bija vienīgais, kas pirmo sacensību fāzi veica bez soda punktiem, bet otrajā finišēja ar rezultātu 4 s.p./35,97 s. Arī otrā vieta Rēzijai, startējot ar poniju Tango – 4 s.p./43,3 s, bet trešā vieta Montai Pareizai ar Ruandu – 4/45,13. Visi trīs sportiskie dueti pārstāv Saldus Jāšanas sporta skolu.

Citos maršrutos uzvarēja: vadības maršrutā ar 1. un 2. grupas ponijiem atzīmi teicami saņēma Anna Šidlovska ar Feju (JSK Demora); šķēršļu augstums līdz 60 cm, divās fāzēs – Toms Apermanis ar Feju (JSK Demora); 70 cm, ar 1. un 2. grupas ponijiem – Rēzija Rumpe ar Tango (Saldus JSS).

Sacensības amatieriem notika trīs maršrutos. Galvenajā no tiem – ar 115 cm augstiem šķēršļiem otrās grupas amatieriem pirmās trīs godalgotās vietas sadalīja: Vija Ceriņa ar Dioru (SK Quattro), 0 s.p./40,40 s, Gelinta Egendorfa ar Lēdiju (JSK Demora) – 0/41,72 un Ieva Dundure 4/51,13.

Citos maršrutos uzvarēja: 100 cm, piedalās 1. grupas amatieri – Irina Grase ar Arhimedu (SK Temperaments); 105 cm, ātruma, piedalās 1. un 2. grupas amatieri – Gundega Ādamsone ar Attention (SK Temperaments).

Plašāka informācija, tajā skaitā situācija kopvērtējumā pēc trim posmiem, LJF mājaslapā www.ljf.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi