Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Neizmantoja iespēju

Ričards Bolotņiks zaudē, tomēr ringā atstāj labu iespaidu.

Cīņassparu lielas auditorijas klātbūtnē demonstrēja latviešu bokseris Ričards Bolotņiks. Viņš atguvās pēc nokdauna, tomēr nespēja pārsteigt pārliecinošo britu Džošua Buatsi, kurš Bolotņiku nokautēja 11. raundā.

Cīņas likme bija augsta. Uzvarētājs nopelnīja iespēju cīnīties par WBA pasaules čempiona titula jostu, kas ir starp pašām prestižākajām boksā. Naktī uz svētdienu Bolotņika un Buatsi cīņa bija galvenā Londonas piepilsētā Brentvudā notiekošajā cīņu šovā Fight Camp. To organizēja viens no ietekmīgākajiem promoteriem boksā Edijs Hērns, kura klientu sarakstā ir tādas zvaigznes kā Entonijs Džošua un Kanelo Alvaress.

Bolotņiks pirmoreiz ringā devās pret tāda līmeņa bokseri kā Buatsi, kurš 15 cīņās guvis 15 uzvaru. Brits bija pārliecinošs favorīts, ko apliecināja no paša sākuma. Cīņa varēja beigties sestajā raundā, kad Buatsi nosūtīja Bolotņiku nokdaunā. Latvietis dažu sekunžu laikā piecēlās un izturēja atlikušo minūti raundā. Pārsteidzoši, bet cīņas turpinājumā Bolotņiks atbildēja ar vairākiem spēcīgiem sitieniem. Izšķirošs izrādījās 11. raunds, kur Buatsi uzbruka agresīvāk un nosūtīja latvieti nokdaunā. Tiesnesis cīņu apturēja, britam uzvarot ar tehnisko nokautu. 

Buatsi pēc cīņas izrādīja cieņu pretiniekam par parādīto sniegumu. Brits ieguva tiesības izaicināt WBA pasaules čempionu Dmitriju Bivolu. Bolotņiks lielo iespēju palaida garām. Tā kā viņš 2020. gada nogalē negaidīti uzvarēja Golden Contract turnīrā, latvietim balvā ir trīs cīņu aizvadīšana Matchroom Boxing paspārnē, ko vada Edijs Hērns. Bolotņiks 25 cīņās piedzīvojis sešus zaudējumus. Par spīti neveiksmei pret Buatsi, viņš Lielbritānijas boksa vidē kļuvis zināmāks, jo cīņai bija pievērsta liela uzmanība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi