Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Neretnieks izcīna 21.vietu PK finālā jāšanas sportā

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar desmitgadīgo Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellini, startējot Rolex FEI World Cup™ finālā jāšanas sportā, šķēršļu pārvarēšanā Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, kopvērtējumā izcīnīja 21.vietu, cīnoties 39 pasaulē spēcīgāko jātnieku konkurencē, informē Latvijas Jātnieku federācija.

„Trešais fināla maršruts tehniski bija neticami sarežģīts un augsts, neviens no Pasaules top sportistiem to nespēja veikt bez soda punktiem. Mēs uzrādījām lielisku sniegumu, taču pieredzes trūkums Pasaules grūtākajos maršrutos lika pieļaut dažas mazas kļūdas, rezultātā 21.vieta Pasaules kausa kopvērtējumā. Mums tas ir ļoti labs rezultāts pirmo reizi startējot tāda mēroga sacensībās. Paldies Conte Bellini, viņš šajā turnīrā bija fantastisks! Paldies arī visiem atbalstītājiem, kas bija atbraukuši uz Gēteborgu un tiem, kas turējā īkšķus Latvijā,” saka sportists.  

Kā ziņots, 23 gadus vecais limbažnieks ir pirmais Latvijas pārstāvis, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās, tāpēc jāšanas sportā Latvijai šis ir vēsturisks panākums. Jāšanas sports ir ar senām tradīcijām, Pasaules kausa finālā tradicionāli par godalgotajām vietām cīnās jāšanas sporta lielvalstis, Neretnieka panākums Latviju ir iezīmējis jāšanas sporta Pasaules kartē.  

Līdz šim Latvijas jātniekiem Pasaules kausa finālam izdevies kvalificēties divas reizes, 1991.gadā to paveica Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā Guntars Siliņš, neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja. Neretnieks ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem jātniekiem un viņa panākums ir lielākais Latvijas jāšanas sporta sasniegums pēdējo 13 gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi