Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Noslēdzies Latvijas Jātnieku federācijas kausa 4.posms iejādes sacensībās

Sestdien, 4. augustā sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas ceturtā posma sacensības iejādē, portālu Diena.lv informēja LJF preses dienests.

Šī posma sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I uzvaru izcīnīja Gundega Krīgere ar zirgu Donnerwelle no JSK Temperaments ar rezultātu 65,31%. Otrajā vietā Agnese Kukaine ar Doble Power (JSK Temperaments) – 64,39%. Trešā – jātniece no Lietuvas Raimonda Palionīte ar zirgu Gambitas – 57,11%.

Citās shēmās uzvarēja: Shēma III – Terēze Rozenberga ar Lordu (SK Harmonija) 62,34%; Shēma III, juniori – Lollija Lukašova ar Amigo (SK Harmonija) 60,72%; Shēma II – Airisa Penele ar Landilio (z/s Lielceri) 63,96%; Shēma II, līdz 14 g. v. sportistiem – Jūlija Ezīte ar Hiltonu (Rīgas JSK) 62,63%; Shēma II, amatieri – Marianna Frolova ar Betsaidu (SIA Wilde Transport) 64,71%; Shēma I, jaunzirgi – Maira Leja ar Runway (JSK Temperaments) 68,97%; Shēma I, bērni – Sabīne Saļma ar Serenādi (JK Erceni) 68,28%; Shēma I, amatieri – Katrīna Tarvida ar Roidu (z/s Tīraines staļļi) 69,66%. 

LJF kauss iejādē risinās piecos posmos, pēc trim labākajiem sasniegtajiem rezultātiem kopvērtējumā ar kausiem apbalvojot trīs labākos sportistus trīs grupās – LJF kausa izcīņā, cīņā par Mazo kausu un Cerību kausu. Katrā no posmiem tiek dota iespēja sacensties arī citu meistarības un vecuma grupu jātniekiem, lai dotu iespēju apgūt pieredzi un kuplinātu sacensību programmu.

Uzvarētāja Vidējā balvā I – Gundega Krīgere:
– Kopumā ar startu esmu apmierināta. Zirgs gan bija mazliet niķīgs, taču tikām ar visu galā. Pirmoreiz jājām Vidējās balvas I standarta shēmu, iepriekš biju startējusi tikai kīrā – brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā, un pirmajai reizei viss izdevās salīdzinoši labi. Sacensību organizācijā viss bija kārtībā. Laukums, lai gan pa nakti bija salijis, taču tika šajā situācijā iespējami labi sagatavots. Un jāvar startēt taču jebkuros apstākļos.  

Uzvarētāja Shēmā III – Terēze Rozenberga:
– Shēma III man zināmā mērā jau ir gatavošanās startam Mazajā balvā. Rezultāta izteiksme procentos gan nebija īpaši augsta, bet šis mums bija ļoti nozīmīgs pārbaudījums, ar ko kopumā esmu apmierināta, jo izcīnījām uzvaru. Zirgs ļoti centās, taču viņam vēl daudz jāstrādā, lai parādītu savu iespējami labāko sniegumu šajā shēmā. Pati pieļāvu dažas neuzmanības kļūdas, varbūt tāpēc, ka zirgam bija pārāk jautrs garastāvoklis. Par spīti lietum, laukums bija labi sagatavots un nesagādāja liekas problēmas.

Sacensību tiesnese Maija Kleinberga:
– Jau esam pieraduši, ka Latvijā ierodas kaimiņvalstu iejādnieces un dara spēcīgāku kopējo konkurenci, tāpēc patīkami, ka Vidējā balvā I šoreiz galvastiesu pārākas pār Lietuvas sportisti bija mūsu meitenes – Gundega Krīgere un Agnese Kukaine no sporta kluba Temperaments. Patīkami bija vērot Airisas Peneles startu Shēmā II ar jauno zirgu Landilio, kuru līdz šim nebiju tiesājusi. Jāšanas sporta sezona jau iegriežas otrajā pusē, tāpēc ar gandarījumu var atzīmēt, ka kopējais startējošo skaits sacensībās nemazinās, lai gan katrā no posmiem redzamas izmaiņas dalībnieku sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi