Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Peldētāja Ņikitina uz Londonu dosies pēc pieredzes

Apzinoties savas spējas un milzīgo konkurenci, Latvijas peldētāji pirms Londonas olimpiskajām spēlēm nesola noteikti cīnīties par vietu finālā, taču ir pārliecināti, ka četrgades nozīmīgākajās sacensībās jāsasniedz savs labākais rezultāts. «Galvenais ir netrakot, savākties un parādīt visu, uz ko esmu spējīga,» apņēmīgi sarunā ar Dienu noteica Latvijas delegācijas jaunākā dalībniece Gabriela Ņikitina, kurai jūnijā apritēja tikai 18 gadu.

Dienu pirms peldētāju došanās uz Londonu ar Gabrielu tiekamies Ķīpsalas baseinā, kur viņa Vladimira Maslovska vadībā aizvadījusi pēdējo treniņu cēlienu. Treneris norādīja, ka Gabrielai Londonā jātiecas uzlabot savu labāko rezultātu: «Ja sportists nozīmīgākajās sacensībās sasniedz savu augstāko virsotni, tad tas jau ir panākums. To vietu tad jau redzēsim, bet, ja būs personiskais rekords, tad arī tā būs pietiekami augsta.» Maslovskis ar zināmu piesardzību atzina, ka mērķa sasniegšana atkarīga no pietiekami daudziem sīkumiem, taču pauda pārliecību, ka personiskais rekords kritīs.

Gan viņš, gan pati sportiste ir pārliecināti, ka «viss izšķirsies galvā». «Nepareizi noskaņojoties, rodas kļūdas, taču piecdesmit metru distancē svarīgs ir katrs mazākais sīkums, jo rezultātu izšķir sekundes simtdaļas. Iepriekš nozīmīgākajās sacensībās ir gājis visādi, taču esmu sapratusi, ka tas viss bijis noderīgi, lai iepriekšējās kļūdas neatkārtotu olimpiskajās spēlēs,» sacīja Ņikitina. Arī treneris novērtēja, ka Gabrielai viņas 18 gados pieredzes ir pietiekami daudz, gan jaunatnes olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātos, tāpēc visam vajadzētu būt kārtībā. Pagaidām uztraukumu pārlieku nejūtot, taču parasti jau tas parādās tikai dienu pirms atbildīgā starta. Ja arī nepaveiksies, tā nebūs traģēdija, jo peldētājas-sprinteres briedumu parasti sasniedz 22 līdz 25 gadu vecumā.

Ņikitina savā vecumā jau ir starp vadošajām Latvijas peldētājām. Rangā gan šobrīd augstāk ir Aļona Ribakova, taču viņa nav piedalījusies pasaules čempionātā, kas bija viens no kritērijiem olimpiskās ceļazīmes iegūšanai. «Gabrielas rezultātos nepārtraukti bijusi izaugsme, tāpēc viss ir kārtībā. Šobrīd viņa un Uvis ir labi un spēcīgi peldētāji, kas pelnījuši piedalīties spēlēs,» sacīja Maslovskis. Interesanti, ka Ņikitinas mamma Svetlana tieši 18 gadu vecumā piedalījās 1988. gada olimpiskajās spēlēs, PSRS izlases sastāvā izcīnot 5. vietu 4x100 metru stafetē. Gan sportiste, gan viņas treneris ir pārliecināti, ka tieši no sportiskajiem vecākiem mantotais talants palīdz Gabrielai sasniegt labākus rezultātus. «Jebkurā sporta veidā panākumu pamatā ir kaut kādas dotības, kuras jācenšas attīstīt,» pārliecināts ir treneris. Ņikitina bilst, ka līdzās jābūt arī pacietībai un pārliecībai, ka nopietns treniņdarbs agrāk vai vēlāk dos vēlamo rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija Olimpiskajā peldbaseinā

Gabriela Ņikitina

peldētāja

Dzimusi: 1994. gada 2. jūnijā Rīgā
Augums: 179 centimetri
Svars: 63 kilogrami
Disciplīna: 50 metru brīvais stils
Pirmais treneris: Svetlana Ņikitina
Treneris: Vladimirs Maslovskis
Olimpiskā pieredze: nav

Starts: 3.VIII kvalifikācija, 4.VIII fināls

Uvis Kalniņš 

peldētājs

Dzimis: 1993. gada 24. oktobrī Valmierā
Augums: 191 centimetrs
Svars: 82 kilogrami
Disciplīna: 100 metru brīvais stils
Pirmais treneris: Ilze Butina
Treneris: Vladimirs Širjājevs
Olimpiskā pieredze: nav
Starts: 31.VII kvalifikācija, 1.VIII fināls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi