Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pļaviņš: Es nesaprotu, kas notiek

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš uz pēc uzvaras olimpiskā turnīra ceturtdaļfinālā teica, ka grūti noticēt tam, ko viņi sasnieguši. “Ja godīgi, es nesaprotu, kas notiek,” atzinās Pļaviņš. “Es brīnos, ka šādu līmeni varam noturēt visa turnīra gaitā. Tā ir ļoti liela meistarības pakāpe, tāpēc nesaprotu, kā mums tas ir izdevies, jo neesam tik meistarīgi. Varbūt tagad esam. To jau rādīs tikai nākamā sezona. Šādas uzvaras, šādi turnīri palīdz sev noticēt.”
Kā treneris, arī abi sportisti uzsvēra, ka nostrādājusi taktikas maiņa pēc pirmā seta. “Es pārgāju uz labo pusi, Jānis – uz kreiso. Tas bija baigais risks, jo es pēdējos trīs gadus spēlēju kreisajā pusē, taču nebija jau kur atkāpties. Šāds spēles pavērsiens man šķiet bieži mūžā negadās, un tagad – olimpiskajās spēlēs,” priecājās Pļaviņš. 

Treneris Aigars Birzulis iepriekš bija uzteicis Jāni Šmēdiņu, piekrītot, ka viņam šī bijusi labākā spēle turnīrā. “Patīkami, protams, ka tā saka, bet mēs jau katrā spēlē cenšamies sevi parādīt no labākās puses. Nešķirojam labākajās un sliktākajās,” sportists atgaiņāja komplimentus. 

Pļaviņš norādīja, ka visgrūtākā pirms spēles bijusi ilgā gaidīšana: “Tā nogalina. Nevaram jau staigāt apkārt un runāties, tas jau arī atņem enerģiju. Mēs paskatāmies kādu seriālu, pasēžam internetā, Jānis daudz guļ. Grūti pēc tādas pauzes saņemties.” Viņš gan piebilda, ka tāds turnīrs ir tikai reizi četros gados, tāpēc abi stingri ievērojuši visus noteikumus.

Sportists apņēmās neatkārtot kļūdas, kuru dēļ komanda pirms gada palika ceturtā pasaules čempionātā: “Redzēsim, kā ar uztraukumu tiks galā pretinieki, jo no visām trīs pārējām komandām pusfinālistēm tiek gaidītas tikai un vienīgi medaļas. Ceru, ka neatkārtosies pasaules čempionāta scenārijs. Tagad mēs gan spēlējam nedaudz gudrāk. Toreiz daudz riskējām ar servi un nedabūjām spēlēt aizsardzībā. Serve mums ir viena no švakākajām starp visām komandām, taču laikam jau arī ar tādu varam cīnīties.”

Olimpiskā turnīra pusfināls jau otrdien plkst.19 pēc Latvijas laika - pretiniekos ar 1.numuru izliktie brazīlieši Emanuels/Alisons. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi