Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pļaviņš: Jāiet "kačāties", jo garāks izaugt vairs nevaru

"Nespējām tikt galā ar brazīliešu garo spēlētāju Alisonu Čeruti," tā pēc zaudējuma olimpiskā pludmales volejbola turnīra pusfinālā atzina volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kā arī viņu treneris Aigars Birzulis. "Alisons šodien visas spēles garumā dominēja pie tīkla," vienbalsīgi apgalvoja volejbolisti.
Treneris  A.Birzulis gan izcēla vēl vienu nozīmīgu detaļu: "Viņi uzspieda uz servi. Līdz šim neviens pretinieks tik labi pret mums nebija servējis. Tas atvirzīja mūs no tīkla, un tas vēl vairāk sarežģīja iespējas uzbrukt. Plus vēl Alisona bloks, kuru laikam jau nav vajadzības īpaši komentēt. Tas pats par sevi ir iespaidīgs. Šādā situācijā ir grūti nospēlēt rezultatīvi. Viņu taktika attaisnojās, bet mums īsti nebija, ko likt pretī."

J. Šmēdiņš atzina, ka grūti bijis spēlēt pat pie pretinieka serves, kur nu vēl pie savējās. "Pirmajā setā pat īsti nebija variantu, kur ieķerties. Tas bija ļoti grūts. Otrajā jau bija šādas tādas iespējas, taču nepaveicās. Mārtiņš nedaudz pieķēra blokā, taču tie auguma centimetri... Un arī kopumā viņi šodien nospēlēja daudz labāk nekā iepriekšējā mačā pret poļiem. Bija kā diena pret nakti," sacīja Latvijas komandas spēlētājs. A. Birzulis gan piebilda, ka poļi pret brazīliešiem krietni agresīvāk servējuši, taču Latvijas komandai ir viena no vājākajām servēm visā turnīrā.

M. Pļaviņš izcēla pretinieku pieredzi, ar ko gan šāda līmeņa spēlēs jārēķinās: "Viņi regulāri spēlē pusfinālos finālos. Mūsu pusfinālus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tur jau ir pavisam cits volejbols. Ne tāds, kā grupu turnīrā.” Raksturojot raženā Alisona spēli, Mārtiņš ar humoru atbildēja – jāiet "kačāties", jo garāks izaugt vairs nevaru. "Man jau kā aizsargam pietiek ar metru deviņdesmit, bet, kad blokā pretī nāk tādi, kā viņi, tad pie tīkla nav daudz variantu."

Otrajā setā pretinieku spēlē dažbrīd bija jaušams pagurums, ko ievērojuši arī Latvijas komandas pārstāvji. "Gaidījām, kad viņu garais nogurs. Ja būtu izdevies izraut trešo setu, tad būtu vēl interesantāk," sacīja J. Šmēdiņš. Viņš piekrita, ka pret spēcīgāku pretinieku līdz šim nav spēlējuši.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu pusfināla spēlē otrdien ar rezultātu 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem, brazīliešiem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi