Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Plēsnieks: Izgāzos kā veca sēta

Sarūgtināts par neveiksmi, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks Amazones džungļos nebēga. Artūrs jūlija sākumā neslēpa, ka Rio kaklā gribētu uzkarināt ne tikai akreditācijas karti, bet kaut ko vērtīgāku. Otrais piegājiens olimpiskajās spēlēs Plēsniekam gan nebija sekmīgs – 8. vieta un rezultāts (399 (181+218) kilogrami) atpalika no pirms gada iespētā pasaules čempionātā, kad Artūrs ar paceltiem 405 (179+226)) kilogramiem dabūja bronzu.

"Nav man komentāra," sašutis vēl pusstundu pēc sacensībām bija Artūrs. Ievilcis elpu, tomēr sāka šķetināt neveiksmes kamolu. "Gatavojāmies visu gadu līdz šim brīdim, tāpat visu laiku bijām treniņnometnēs un es izgāzos kā veca sēta. Reāli mēs bijām gatavi un pat vairāk. Nepaveicās. Konkurence bija sīva. Piemēram, Ķīna un vēl daži, es gan viņiem neesmu īpaši sekojis līdzi, bet pagājušajā gadā viņi nav rādījušies, tikai pirms diviem gadiem startējuši. Tagad visi ir vienā katlā samesti, tāpēc arī bija tik nopietna konkurence. Gribu pateikties visiem, kuri turēja īkšķus, sekoja līdzi un uzmundrināja. Piedodiet, diemžēl nesanāca. Nav attaisnojuma vispār. Rezultāts – maziņš. Vienīgais raušanā priecē, ka kaut kā saņēmos uz trešo gājienu. Grūšanā jau nu vispār – nav komentāru."

Grūšanas disciplīnā, nenoturot stieni virs galvas, Artūrs salieca vienu roku un palaida stieni sev aiz muguras. Jaunā svarcēlāja Rebeka Koha, kura arī bija atnākusi uz mediju zonu, par šo gājienu bija izbrīnīta, jo nekad iepriekš nebija redzējusi, ka kaut kas tāds ar Artūru būtu noticis. Plēsnieks sākotnēji bija izvairīgs šīs epizodes komentēšanā, bet tad atklāja nianses. "Kurš gan grib sūdzēties, ka kaut kas sāp? Man plecs ik pa brīdim traucē. Neiegāja īsti vietā, tāpēc arī es pakāpos atpakaļ un nenofiksēju svaru. Labāk tādās reizēs nomest stieni, nekā traumēties."

Psiholoģiskā gatavība arī neesot bijusi augstākajā līmenī. "Nesavācos, jo, iespējams, vajadzēja pagulēt pa dienu vairāk, bet mani kaut kas mocīja – nenāca miegs. Visu laiku kaut kādas domas līda galvā – laikam jau uztraukums bija. Naktī gan biju labi izgulējies."

Pirms četriem gadiem Londonas olimpiādē Plēsnieks ieņēma 7. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi