Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Plēsnieks: Pirmā medaļa vairo motivāciju strādāt

«Vēsture atkārtojas,» pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta sarunā ar Dienu sacīja Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Viņš Albānijā izcīnīja savu pirmo medaļu pieaugušo konkurencē, tiekot pie otrās vietas raušanas disciplīnā. Līdzīgā veidā viņš guva savu pirmo godalgu jauniešu sacensībās, bet jau nākamajos gados tajās dominēja.

Iebildu, ka toreiz viņš īsā laikā savam rezultātam summā pielika vairāk nekā 40 kilogramu, kas šobrīd diezin vai ir iespējams. «Tas ir par daudz, taču pirmā medaļa vairo motivāciju strādāt. Ir uz ko tiekties,» apņēmības pilns noteica 21 gadu vecais sportists. Albānijā bija iespēja pacīnīties arī par godalgu summā, taču pievīla tehnika raušanas disciplīnā, turklāt sportists ar treneri Eduardu Andruškeviču nolēmuši pārlieku neriskēt grūšanas disciplīnā. Svarīgākie starti Artūram vēl priekšā.

Cik smaga ir no Albānijas pārvestā medaļa?

Pati medaļa nav īpaši smaga, bet tā ir īpaša, jo tā man ir pirmā starp pieaugušajiem. Baigi labi.

Pirms izbraukšanas teici, ka vajadzētu izcīnīt medaļu, taču droši vien biji domājis, ka summā, nevis atsevišķā disciplīnā?

Jā, turklāt cerēju pacīnīties arī par medaļu raušanas, ne tikai grūšanas disciplīnā. Pieteikumu rezultāti bija pietiekami blīvi, tāpēc uzskatu, ka varēju cīnīties arī par otro vai trešo vietu summā. Nolēmām pārlieku neriskēt arī pēc neveiksmīgā trešā mēģinājuma raušanā, bet turēties pie sākotnējā plāna.

Kāpēc trešais piegājiens neizdevās?

Pieļāvu pārāk daudz kļūdu. It kā treniņos viss bija kārtībā, bet sacensībās jau lejā neizturēju pareizo leņķi. Pārāk ātri gribēju visu izdarīt. Pirmais cēliens bija labs, bet jau otrajā jutu, ka lejā kļūdījos, lai gan tas netraucēja pacelt. Pēc tā gan nolēmu trešajā mēģinājumā neiet uz iepriekš plānotajiem 180 kilogramiem, bet celt 178 kilogramus.

Joprojām problēmas sagādā tehniskais izpildījums?

Jāatzīst, ka raušana nav mans mīļākais vingrinājums. Tajā, protams, nozīme ir ātrumam un spēkam, bet svarīgākā ir tehnika. Pašlaik raušana nedaudz bremzē manu attīstību, tāpēc jāstrādā pie tās.

Pilnu interviju ar svarcēlāju Artūru Plēsnieku lasiet otrdienas, 16.aprīļa laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi