Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Putins bez jostas, sportisti ārpus sacensību aprites

Sporta veidu federācijas atsaukušās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) aicinājumam neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās. Pasaules vadošā taekvondo organizācija World Taekwondo (WT) paziņojusi, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir atņemta 2013. gadā piešķirtā devītā dana goda melnā josta.

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) informē, ka organizācijas rīkotajās sacensībās nevarēs piedalīties Krievijas komandas un amatpersonas. Tas nozīmē, ka Krievijas vīriešu valstsvienība nespēlēs šā gada septembrī paredzētajā Eiropas čempionātā. Krievijas un Baltkrievijas klubi tiek izslēgti no Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL), informē turnīru rīkotāji. Vēl pagājušajā nedēļā ENBL mačā Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola mājās uzņēma Krasnojarskas Jeņisej. Sestdien Jeņisej bija jāspēlē Liepājā. Jeņisej un Baltkrievijas komanda Mogiļevas Borisfen nevarēs turpināt piedalīties turnīrā. Krievijas un Baltkrievijas komandas izslēgtas no Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL). EWBL Krieviju pārstāvēja Samara, Siktivkaras Nika un Rostovas pie Donas SFEDU, no Baltkrievijas – Minskas Cmoki, Minskas Horizont un Grodņas Olimpia.

SOK aicinājumam neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās atsaukusies Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS). Lai nodrošinātu visu FIS sacensību dalībnieku drošību, FIS valde nolēma nekavējoties aizliegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties jebkāda līmeņa FIS sacensībās līdz 2021./2022. gada sezonas beigām – tā savu lēmumu pamato FIS vadība.

Krievijā nenotiks 2022. gada pasaules čempionāts volejbolā vīriešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi