Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Samoilova/Šmēdiņa duets Majoros sarūpē mājiniekiem pirmo uzvaru

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien izcīnīja uzvaru savā pirmajā Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē, sagādājot mājinieku duetiem pirmo panākumu. Ar ceturto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš D apakšgrupas mačā ar 2-0 (21:18, 21:10) pieveica Turcijas duetu Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru, kuri izlikti ar 29.numuru. Pirms tam trešdien Latvijas dueti bija piedzīvojuši zaudējumus pirmajās piecās turnīra spēlēs, turklāt neuzvarēja nevienā setā.

Abas komandas šo maču iesāka ļoti līdzvērtīgi, tām cīnoties punkts punktā, bet pirmā seta tehniskajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās Samoilovs/Šmēdiņš (11:10). Lai arī ar uzbrukumu mājiniekiem nebija lielu problēmu, vairākas reizes Giginoglu/Mermers spēja uzlauzt Latvijas pāra aizsardzību. Spraiga cīņa turpinājās arī pirmā seta beigās, bet pašā noslēgumā mājiniekiem izdevās iegūt pāris punktu vadību un pirmo setu noslēgt ar uzvaru 21:18.

Savukārt otrais sets Samoilovam/Šmēdiņam padevās krietni pārliecinošāks. Vispirms tas tika sākts ar 6:0 izrāvienu, bet turpinājumā vadību izdevās nostiprināt. Noslēgumā Latvijas pāris otrajā setā izcīnīja graujošu uzvaru ar 21:10.

Vēlāk trešdien Samoilovs/Šmēdiņš aizvadīs arī dienas noslēdzošo maču centrālajā laukumā, plkst.19 spēkojoties pret vāciešiem Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu, kuri kontinenta meistarsacīkstēs izlikti ar 20.numuru.

Jau vēstīts, ka tieši pirms Samoilova/Šmēdiņa mača zaudējumu piedzīvoja Latvijas otrais spēcīgākais pāris Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Ar 16.numuru izliktie latvieši pirmajā A apakšgrupas mačā ar 0-2 (18:21, 15:21) piekāpās sacensību 17.numuram Aleksam Ranjēri un Adrianam Karambulam no Itālijas.

Pirms tam trešdien ar 27.numuru izliktie Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš F apakšgrupas mačā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās Nīderlandes sportistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri izlikti ar sesto numuru. Nīderlandieši ir pagājušā gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni.

Kā nākamo maču uz centrālā laukuma aizvadīja ar 26.numuru izliktie Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri G apakšgrupas pirmajā cīņā pārliecinoši ar 0-2 (10:21, 18:21) piekāpās 2013.gada Eiropas čempioniem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram no Spānijas. Spāņi turnīrā izlikti ar septīto numuru.

Pēc tam zaudējumu piedzīvoja arī ar 27.numuru izliktās Ance Olte un Inese Jursone, kuras ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajām vācietēm Izabellai Šnaiderei un Viktorijai Bīnikai.

Uzreiz pēc šī mača E apakšgrupā pārliecinošu zaudējumu pirmajā spēlē cieta arī 28.numuru izliktās Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska, kuras ar 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās čempionāta piektajam numuram Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai no Čehijas.

Top komentāri

Imants
I
Lai slava visiem mūsu pludmales volejbolistiem!!!!! Jūs visi esat mūsu lepnums!!!
Katja
K
No kura laika sie divi kautrejas no savas dzimtenes - Latvijas nosaukuma, ka uz vinu kankariem ir tikai tris burti LAT? Kapec Latvija visi politki ir idioti, zagli, debili kretini un ari atseviski sportisti siem idiotiem censas lidzinaties ko verojam pedejos 27. gadus saja valstele?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi