Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šāvējs Strautmanis EČ finālā netiek pie olimpiskās ceļazīmes

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis piektdien Vroclavā iekļuva finālā Eiropas čempionāta desmit metru distancē sacensībās ar pneimatisko pistoli, taču palika pēdējā, astotajā, vietā.

Kvalifikācijā Strautmanis sešās sērijās sakrāja 581 punktu, kas bija septītais labākais rezultāts un deva vietu starp astoņiem finālistiem. Vēl no Latvijas šāvējiem Ernests Erbs ar 574 punktiem bija 33.vietā, bet Emīls Vasermanis ar 572 punktiem bija 42.pozīcijā, kamēr Igors Aleksandrovs startēja ārpus konkurences.

Finālā Strautmanis pirmajā sērijā ar pieciem šāvieniem sakrāja 49,7 punktus, kas bija ceturtais labākais rezultāts. Otrajā sērijā viņš iekrāja 48,9 punktus un ar summā 98,6 punktiem atkāpās uz septīto pozīciju.

Nākamajā sērijā vispirms tika veikts viens šāviens, kurā Strautmanis dabūja 10,1 punktu, taču saglabāja septīto vietu. Sekojošajā šāvienā izšķīrās tas, kurš no sportistiem neturpinās meistarsacīkstes. Strautmanis tika pie 8,5 punktiem, bet viņu apsteidza dānis Fredriks Larsens, kurš tika pie 10,2 punktiem.

Strautmanis ar 117,2 punktiem noslēdza finālsacensības astotajā vietā, bet, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes, vajadzēja tikt pirmajā četriniekā, jo tajā iekļuva divi jau iepriekš biļetes nopelnījušie šāvēji.

Par Eiropas čempionu tika kronēts krievs Artjons Černousovs, kurš tika pie 241,2 punktiem, sudrabu ar 239,6 punktiem izcīnīja itālis Paolo Monna, bet bronzas godalga nonāca pie turka Ismaila Keleša, kurš iekrāja 218,3 punktus.

Sieviešu konkurencē Agate Rašmane kvalifikācijā ar 571 punktu ieņēma 21.vietu, Selīna Kovaļevska ar 565 punktiem bija 37., bet Viktorija Dutkovska ar 533 punktiem bija pēdējā pozīcijā starp 63 šāvējām

Sestdien būs iespēja cīnīties par ceļazīmēm šaušanā ar pneimatisko šauteni.

Eiropas čempionāts desmit metru distancē norisināsies līdz svētdienai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi