Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Svarcēlājs Plēsnieks gatavs pirmajam startam kopš Rio

Labā noskaņojumā mērķtiecīgi pasaules čempionātam, kas novembra beigās un decembra sākumā notiks Anaheimā, gatavojas Latvijas vadošais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Pleca operācijas dēļ viņš nozīmīgās starptautiskās sacensībās nav startējis kopš pērnajām olimpiskajām spēlēm Rio, un nu ir apņēmības pilns atgādināt par sevi. Viņpus Atlantijas okeāna viņš līdz šim sasniedzis labus rezultātus, un uz tādu tieksies arī šoreiz.

Kā veicas gatavošanās?

Pēc operācijas esmu atjaunojies un šobrīd nopietni gatavojos pasaules čempionātam, kur sevi vēlreiz jāpiesaka gan Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā, gan vispār – kā sportistam. Ilgu laiku jau neesmu startējis starptautiskās sacensībās. Jācer, ka nebūs par mani aizmirsuši (smejas). Šis starts būs galvenais, lai man nākamgad būtu finansējums, bet nākamgad jau sāksies olimpiskā kvalifikācija.

Kādi ir Olimpiskās vienības nosacījumi?

Īsti nezinu, kā būs tagad, jo no sacensībām ir diskvalificētas deviņas valstis. Iepriekš bija jātiek sešiniekā vai astotniekā, vai arī jāpaceļ četrsimts kilogramu summā. Pēc diskvalifikācijām no konkurentiem divi trīs atkrīt, bet man jau galvenais nav skatīties uz viņiem, bet gan pašam savu rezultātu uzlabot. Fiziski esmu gatavs, jāstrādā pie noskaņošanās.

Ir uztraukums kā pirms pirmajiem šāda veida startiem?

Vairāk uztraukums bija atjaunošanās posma laikā, kad ārsti jau atļāva likt klāt vairāk kilogramus cēlienos. Tad bija tāds patīkams satraukums. Tagad galīgi nav uztraukuma. Vēl gan neesmu startējis ļoti lielās sacensībās. Vasarā startēju Ventspilī un Tartu, kur viss sanāca diezgan pārliecinoši. Protams, jutu, ka ir vēl tehniskas kļūdas, taču tās visas ir apstrādājamas.

Ilgās pauzes dēļ šīs kļūdas parādījās?

Nē, tās var parādīties jebkurā laikā. Tehniku jau pilnībā līdz galam nevar iemācīt. Tādas kļūdas un nepilnības būs vienmēr, tāpēc ir svarīgi, lai blakus būtu treneris, kurš uz tām norāda un ar kuru kopā tās var novērst.

Atjaunošanās posmā viss gāja gludi?

Tā īsti nevar teikt. Laikam mazliet par ātru sākām vingrinājumus ar stieņa vilkšanu no zemes, pēc kā ārsti konstatēja ūdens veidošanos plecā. It kā viss jau bija sadzijis, taču ne līdz galam. Tobrīd nācās mazliet piebremzēt un palēnām sākt no jauna. Tobrīd arī sanāca uz pleciem lielāka slodze nekā iepriekš. Citādi viss bija kārtībā. Tas bija vienīgais kavēklis.

Visu sarunu un plašāk par Latvijas sportistu gatavošanos lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi