Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Svinīgi prezentēta 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu lāpa

Soču ziemas olimpisko spēļu organizatori pirmdien svinīgi prezentēja sacensību olimpisko lāpu, kuras dizainā ietverti Krievijas folkloras, mītiskā Ugunsputna un kosmosa laikmeta tehnoloģiju motīvi.

Lāpa tiks iedegta 7.oktobrī Senajā Olimpijā, bet pēc tam tā mēros ceļu līdz Sočiem, kur olimpiskā uguns ieradīsies 2014.gada 7.februārī - Olimpiādes atklāšanas dienā. Kopumā lāpa veiks ap 65 000 kilometru garu ceļu. "Olimpiskā lāpa ir viena no galvenajiem sacensību simboliem," pēc lāpas atklāšanas ceremonijas medijiem sacīja 2014.gada spēļu organizatoru komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko. "Mūsu gadījumā tā simbolizē Krievijas skaistumu un daudzveidību."

Lāpa savā ceļā līdz Sočiem kādā no distances posmiem atradīsies gan Krievijas augtākajā kalnā Elbrusā, gan Baikāla ezera apkārtnē, gan Ziemeļpolā. "Mēs ceram, ka tā vārētu arī pabūt atklātā kosmosā," sacīja Černišenko.

Lāpas dizains ieturēts sarkanajā un sudraba krāsā. Sarkanā ir Krievijas nacionālā krāsa, bet sudraba - pati populārākā olimpiskās lāpas vēsturē. "Mūsu lāpa ir īsts mākslas darbs. Tā savieno it kā nesavienojamas lietas - aukstu metālu un uguns liesmu. Tajā pašā laikā, tas ir arī ļoti simboliski, jo pirmo reizi Olimpiāde notiks subtropu joslā esošā pilsētā," preses konferencē sacīja Černišenko.

Soču olimpiskā lāpa sver 1,8 kilogramus un to kopumā nesīs un viens otram nodos 14 000 cilvēku. Tāpat tā tiks nesta caur 2 900 pilsētām un ciemiem visos 83 Krievijas reģionos.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7. līdz 23. februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi