Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Udekulls, Pinte un Šakurovs labākie LJF ziemas sacensībās jāšanas sportā

Sestdien, 26. janvārī sporta centra Kleisti slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas ziemas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Programmā bija četri maršruti, visi bez ierobežojumiem dalībniekiem, kas ļāva pulcēt īpaši plašu dalībnieku skaitu. Kopā tika reģistrēti vairāk nekā 120 dalībnieki, informē organizatori.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu bez soda punktiem pamatdistanci veica tikai trīs sportiskie pāri. Pārlekšanā atkal nekļūdīgs bija igauņu sportists Andress Udekulls ar zirgu Henrieta – 0 s.p./34,76. Augsto otro vietu izcīnīja Mārīte Pinte ar Coco (Saldus Jāšanas sporta skola) – 4/45,74, bet trešais bija Aleksandrs Šakurovs ar Gīru (Rīgas Jātnieku klubs), kurš gan tika izslēgts pārlekšanā, jo veica šķēršļus nepareizā secībā.

Trīs maršrutu uzvarētājs Andress Udekulls: Man ir liels prieks ne tikai par uzvarām, bet par iespēju startēt sacensībās Rīgā. Te ir laba manēža un augstvērtīga sacensību organizācija. Igaunijā nav tik daudz sacensību ziemas periodā, lai labi varētu sagatavoties vasaras sezonai, tāpēc braucu uz Latviju. Ceļā mēroju aptuveni 300 kilometru, – it kā daudz, taču nekādas problēmas tas nesagādāja, arī zirgi ceļā jutās labi. 

Sacensību galvenā maršruta otrās vietas ieguvēja – labākā sportiste no Latvijas Mārīte Pinte: Esmu apmierināta ar savu startu un uzskatu, ka esmu veiksmīgi sākusi šāgada sacensību sezonu. Pati ļoti centos, un zirgs Coco leca lieliski, piepalīdzot izlabot dažas manas kļūdiņas. Ņemot vērā to, kas ziemas apstākļos mani treniņu apstākļi ir apgrūtināti, uzskatu, ka šis ir ļoti labs sasniegums. Maršruti, kurus sastādīja Sergejs Šakurovs, bija interesanti – īpaši man kā iesācējam, kas sāk startēt augstākā līmenī nekā iepriekš. Bija jāpieliek zināms darbs, lai šīs distances veiktu kvalitatīvi.

Citos maršrutos labākos rezultātus sasniedza: 
Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, divās fāzēs. Maira Leja ar Capuccino (JSK Temperaments) 0 s.p./28,69 s, Nellija Nulle ar Vendiju (Rīgas Jātnieku klubs) 0/28,80, Olga Šellere ar Lavanderu (JSK Telfas) 0/29,14. Nr. 2, 110 cm, ātruma maršruts. Andress Udekulls ar Sartors Series Callus Only (Igaunija) 0/53,42, Sidnija Freimane ar Amadeo (Talsu JK) 0/58,57, Olga Šellere ar Lavanderu (JK Telfas) 0/58,79. Nr. 3, 120 cm, divās fāzēs. Andress Udekulls ar Calcyl (Igaunija) 0/27,13, Maira Leja ar Anytime Pikabello Z (JSK Temperaments) 0/29,08, Ģirts Bricis ar Emilie Jolie (RJSK Sport de Lux) 0/29,62.

Šīs sacensības sportisti atzina par ļoti noderīgām, lai pēc ilgāka pārtraukuma kopš rudens startiem varētu veiksmīgāk sagatavoties līdzdalībai Latvijas ziemas čempionātā, kura pirmais posms (no trim) notiks 9. februārī.

Plašāka informācija LJF mājaslapā www.ljf.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi