Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Urtāns: Izskatās, ka vēl daudz jāstrādā

Viena no Latvijas cerībām lodes grūdējs Māris Urtāns piedzīvoja vilšanos Eiropas čempionāta pirmajā sacensību dienā Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Ar pieticīgu rezultātu augstākā līmeņa mačiem 19,25 metri Urtāns ieņēma 15.vietu 24 dalībnieku konkurencē. Finālsacensībām kvalificējās 12 labāko rezultātu uzrādītāji.

“Šīs sacensības parādīja, cik es pašreiz esmu gatavs vai arī negatavs. Izskatās, ka vēl daudz jāstrādā, lai olimpiskajās spēlēs Londonā normāli nostartētu. Startam Helsinkos īpaši negatavojos. Braucu uz šejieni pēc principa – kā būs, tā arī būs. Vienubrīd ar treneri (Guntaru Gailīti – aut.) apsvērām domu pat nestartēt, bet visi noteikumi bija izpildīti un izlases vadība man teica, ka jābrauc. Tā arī darījām.”

Māris norādīja arī uz savainojumu, kura dēļ jau vairākas reizes pirms mačiem saņēmis pretsāpju injekcijas. Par pašsajūtu viņš gan nesūdzējās. “Jutos es normāli. Sašpricēja man pretsāpju līdzekļus un “dragāju”. Joprojām man problēmas sagādā pērn plaukstā diviem pirkstiem ielauztie kauli. Cīpslas ir divas reizes palielinātas, gandrīz kā pirksti. Jau ziemā man špricēja. Pie sāpēm citviet jau ir pierasts. Par tām es nedomāju.”

Tehniskajā izpildījumā rupju kļūdu neesot bijis. “Grūdieni sanāca tādi viegli – bez īpašas spēka piepūles un ātruma. Skaidrs, ka ir jāpieliek ātrums un arī spēks. Tad visam ir jābūt kārtībā.”

Eiropas 2010. gada čempionātā Barselonā Urtāns ieņēma augsto ceturto vietu ar rezultātu 20,72 metri. Tikai pēdējā mēģinājumā vācietis Ralfs Bartels viņu nostūma no goda pjedestāla. Helsinkos iekļūšanai finālsacensībās būtu pieticis ar 19,49 metriem. Kvalifikācijā Nīderlandes lodes grūdējs Ritgers Smits uzrādīja labāko rezultātu 20,55 metri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi