Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vieglatlētikas savienība janvārī Daugavas stadionam palikusi parādā 2500 eiro

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) janvārī Daugavas stadionam palikusi parādā 2500 eiro, aģentūru LETA informēja VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Kā zināms, Daugavas stadiona un LVS nesaskaņu dēļ valsts vadošajiem vieglatlētiem, tostarp vasarā gaidāmo Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniekiem, no nākamās nedēļas var nākties pašiem maksāt par treniņu iespēju stadiona sporta objektos.

"Diemžēl bijām spiesti ieviest individuālu apmaksas modeli, jo LVS nav pildījusi savas saistības, proti, maksājusi stadiona nomas maksu. Lai segtu izdevumus, mums diemžēl ir jāsper šāds solis," pastāstīja Martinsons. "Ceram, ka sadarbībā ar LVS tiks atrasts konstruktīvs risinājums turpmākajam darbam."

Kā stāstīja Martinsons, LVS par pakalpojumiem nav norēķinājusies kopš gada sākuma, tāpēc janvārī parāds bija 2500 eiro - parāds par sporta objektu faktisku izmantošanu janvārī ir 1657,50 eiro, telpu noma par janvāri un februāri ir 683,26 eiro, bet komunālie maksājumi janvārī bijuši 158,21 eiro. Kopā tas ir 2498,97 eiro.

"Ceru, ka sadarbībā ar LVS ātri atradīsim risinājumu turpmākam darbam un viņu parāds tiks samaksāts," uzsvēra Martinsons, atzīstot, ka pretējā gadījumā vieglatlētiem būs jāmaksā 2,50 eiro par treniņu vai arī jāiegādājas astoņu apmeklējumu abonements par 15 eiro. "Ikdienas treniņiem stadionu reāli izmanto apmēram 20 vieglatlētu. LVS pērn novembrī iesniegtajā sarakstā ir 178 sportisti, savukārt šogad 11.februārī iesniegtajā sarakstā ir 31 sportists."

LVS prezidents Guntis Zālītis trešdien sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka savienībai ar stadiona vadību nav tiešas komunikācijas, lai gan organizācijas atrodas "vienās trepēs".

"Komunikācija notiek tikai ar vēstuļu starpniecību, tāpēc risinājumu situācijai rast nav izdevies. Dialogs nenotiek, jo no otras puses interese par šīs lietas atrisināšanu bijusi tikai formālu vēstuļu veidā," skaidroja Zālītis.

"Ņemot vērā, ka mēs esam valsts kapitālsabiedrība, visi mūsu piedāvājumi un sarunas par šo tēmu ir fiksētas rakstveidā, lai būtu pilnīga pārliecība par visu pušu līgumisko un saimniecisko saistību izpildi," tagad uzsver Martinsons. "Komunikācija par šo jautājumu notikusi vēl pērn, kā arī vairākkārtēji jau no šī gada paša sākuma."

Neatbilstošās infrastruktūras dēļ vieglatlētiem Rīgā ir tikai divas treniņu vietas - Daugavas stadions un Rīgas sporta manēža. Vieglatlēte Aiga Grabuste pēc nepatīkamo jaunumu par Daugavas stadiona uzzināšanu pauda, ka varētu boikotēt Latvijas čempionātu, jo LVS nedod iespēju pilnvērtīgi sagatavoties sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi