Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viļņa atvadās no vienīgā 50 metru peldbaseina

Viļņā trešdien oficiāli tiks slēgts novecojušais Lazdīnu mikrorajona peldbaseins - vienīgais Lietuvas galvaspilsētas baseins ar 50 metru celiņiem, ko tuvākajā laikā iecerēts nojaukt, lai tā vietā uzceltu jaunu sporta kompleksu ar modernu peldbaseinu.

Viļņas iedzīvotāji trešdienas vakarā tiek aicināti uz simbolisku atvadīšanos no vecā baseina, kas viņiem kalpojis 36 gadus. No plkst.18 visi interesenti varēs apskatīt ekspozīciju ēkas vestibilā, piedalīties diskusijā ar pilsētas varasvīriem, bijušajiem sportistiem un jaunā baseina projekta būvuzņēmējiem.

"Kā ik gadus jūlija sākumā no baseina tiks simboliski izlaists ūdens un tas vairs netiks piepildīts," ziņu aģentūrai BNS sacījis nodibinājuma Lazdynų baseinas vadītājs Mants Paulausks.

Desmit dienu laikā administrācijai jāatstāj telpas, un tad sāksies ēkas nojaukšanas darbi. Jaunā sporta kompleksa celtniecību plānots pabeigt līdz 2018.gada nogalei.

Pēc Paulauska teiktā, domājams, ka šī ēka raisa nostalģiskas izjūtas vairākām peldētāju paaudzēm un šeit izaudzinātajiem olimpiskajiem čempioniem, taču jaunais komplekss pavērs sportistiem plašākas iespējas - līdztekus 50 metru celiņiem paredzēta arī vieta daiļlēcējiem; kompleksā būs pieejami arī trenažieri un cita sporta infrastruktūra.

"Šai baseinā izaugs jauna sportistu paaudze, tādēļ Lazdīnu iedzīvotājus šobrīd varētu pārņemt divējādas izjūtas - gan žēlums atvadīties no vecā baseina, gan prieks gaidīt jauno," viņš piebildis.

Konkursā par divu peldbaseinu celtniecību Lazdīnu un Fabijonišķu mikrorajonos kopā ar partneriem uzvarēja kompānija Irdaiva. Lazdīnu baseinu tā apņēmusies uzcelt par 21,8 miljoniem eiro un Fabijonišķu - par 3,1 miljonu eiro.

Kā aģentūrai BNS pastāstījis Viļņas vicemērs Lins Kvedaravičs, mazākā baseina būvdarbi Fabijonišķēs sākušies jau jūnija nogalē un saskaņā ar līgumu būtu jāpabeidz līdz nākamā gada aprīlim.

Jauno Lazdīnu baseinu projektējusi kompānija Cloud architektai sadarbībā ar Nīderlandes firmu Slangen+Koenis International.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi