Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Barcelona Spānijas derbijā izcīna UEFA Superkausu

Spānijas izlases futbolista Pedro Rodrigesa gūtie vārti pagarinājumā Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi otrdien notikušajā UEFA Superkausa mačā nodrošināja Spānijas grandam Barcelona uzvaru ar rezultātu 5:4 duelī pret citu spāņu komandu Sevilla.

Mača pamatlaiks starp divām Spānijas komandām noslēdzās neizšķirti 4:4, bet papildlaikā 115.minūtē vienīgos vārtus guva Rodrigess, tādējādi palīdzot Barcelona klubam piekto reizi triumfēt UEFA Superkausa izcīņā.

Mača rezultāts tika atklāts jau trešajā minūtē, kad Sevilla futbolists Evers Banega no Argentīnas panāca 1:0. Četras minūtes vēlāk neizšķirtu 1:1 panāca argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi, bet vēl pēc astoņām minūtēm Mesi guva otros vārtus šajā mačā.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē brazīliešu pussargs Rafinja panāca jau 3:1 Barcelona labā, bet 52.minūtē Barselonas kluba urugvajietis Luiss Suaress guva ceturtos vārtus.

Turpinājumā Sevilla futbolisti saņēmās un atspēlēja trīs vārtu deficītu. Vispirms precīzu sitienu uz Barcelona vārtiem raidīja Hosē Rejess, bet 72.minūtē 3:4 panāca franču uzbrucējs Kevins Gameiro, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām Sevilla futbolisti izlīdzināja rezultātu. Ceturtos vārtus spāņu komandai guva Ukrainas pussargs Jevhens Konopļanka.

Zīmīgi, ka Rodrigess laukumā devās tikai papildlaika sākumā, bet līdz tam atradās uz rezervistu soliņa. Lai arī Spānijas futbolists vēl jūnijā pagarināja līgumu ar Barcelona līdz 2019.gadam, Rodrigess ir lūdzis kluba vadībai atļaut pamest vienību, jo neizjūt pietiekami lielu uzticību no treneriem un vēlas lielāku spēles laiku.

"Situācija, kad vari doties prom, vienmēr ir diezgan sarežģīta. Biju ļoti dusmīgs, kad uzzināju, ka mača sākumā palikšu uz rezervistu soliņa," skaidroja Rodrigess. "Vēlos, lai man būtu atvēlēts lielāks laiks laukumā, jo esmu ļoti ambiciozs spēlētājs, tāpēc ceru savas vēlmes piepildīt citur."

UEFA Superkausa vienīgajā mačā katru gadu tiekas abu spēcīgāko Eiropas klubu turnīru - Čempionu līgas un Eiropas līgas - uzvarētāji.

Sevilla jau otro gadu pēc kārtas sacentās UEFA Superkausā, taču vienīgo panākumu Spānijas klubs guva 2006.gadā.

Tikmēr Barcelona šī ir jau piektā reize, kad klubs triumfējis UEFA Superkausa izcīņā. Pēc šī gada panākuma Spānijas klubs panācis Itālijas vienību AC Milan, kas arī izcīnījusi piecas trofejas. Vairāk par piecām uzvarām nav nevienai komandai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi