Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

"Aplokšņu algas" maksātas arī futbola klubā Riga FC

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada maijā ir uzsākusi kriminālprocesu par "aplokšņu algu" izmaksu vienā no Rīgas futbola klubiem, informē iestādē.

Šis ir jau otrais Latvijas futbola virslīgas klubs, pret kuru VID šogad sācis kriminālprocesu.

VID informēja, ka dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde maijā ir sākusi kriminālprocesu par "aplokšņu algu" izmaksu vienā no Rīgas futbola klubiem.

Savukārt Rīga Football Club sociālajā tīklā Twitter apstiprina, ka 17.jūnijā kluba telpās VID pārstāvji veica procesuālās darbības. "Klubs turpina treniņus un gatavojas svētdienas spēlei. Kad tas būs iespējams, sniegsim plašākus komentārus," pausts kluba ierakstā.

 

 

Kā norāda VID, veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka futbola klubs no 2018.gada 1.janvāra līdz 2019.gada 31.decembrim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā futbola kluba telpās un personu dzīves vietās. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Kā liecina Firmas.lv informācija, biedrība Rīga Football Club dibināta 2014.gadā tās vienīgā amatpersona ir kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins.

Maijā tika ziņots, ka VID atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos futbola klubā Ventspils. Saistībā ar šo gadījumu esot sākti kriminālprocesi un veiktas arī vairākas kratīšanas. 5.maijā ar futbola klubu Ventspils saistītās telpās un personu dzīves vietās VID Muitas un nodokļu policija veikusi vairākas kratīšanas.

Šajā lietā statuss - personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam Ventspils futbola kluba prezidentam Adlanam Šišhanovam, bijušajam Ventspils futbola kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

Top komentāri

Latvju puika
L
Pēc Gorkša nomešanas visa Latvijas futbola virslīga ir nonākusi krievu bandītu rokās. Tur valsts krāpšana, krievu valoda it visur, sarunātas spēles un citas nelikumības ir ikdiena.
jānis
j
Un Gorkš te kaut kad pirda kaut ko par futbolistu sociālo neaizsargātību....Kas tas bija? Algas saņem aploksēs, nodokļus nemaksā un te vēl smird...Tāds futbols te nav vajadzīgs, tas domāts Latvijas urlām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi