Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar čempionu raksturu

Cīņā par čempionu titulu vadošie Rīgas klubi izglābjas galotnē.

Drāmu un pārdzīvojumu bagātās galotnēs status quo saglabāja Optibet Latvijas virslīgas līderi – Riga un RFS, bet trīs kārtas pirms čempionāta beigām intriga pamazām izplēn citās turnīra tabulas daļās – cīņā par ceļazīmi uz Eiropas kausu un vietas saglabāšanu augstākajā līgā.

Divu zirgu sacīkstē par virslīgas čempionu titulu pirmie tuvu klupienam bija pirmajā vietā esošie Riga FC futbolisti, kuri Daugavpilī tikai spēles kompensācijas laikā spēja gūt vārtus, turklāt universālais aizsargs Baba Musā to paveica divas reizes un abas – pēc stūra sitiena izspēles. "Tur ir uzbrucēja potenciāls," par Musā daudzpusību pēc spēles pajokoja līdervienības treneris Tomislavs Stipičs. "Bija svarīgi pēc izlašu pārtraukuma sezonu atsākt ar uzvaru. Šī nebija viegla spēle."

Riga FC pat ar neizšķirtu saglabātu līderpozīciju virslīgā, bet viņu tuvākajam sekotājam RFS klupiens gan praktiski dzēstu izredzes apsteigt principiālos konkurentus. Jūrmalā notikušajā spēlē Viktora Moroza vadītā komanda pamatlaika beigās zaudēja ar 3:4, tomēr spēja ne tikai panākt neizšķirtu, bet kompensācijas laikā pat izraut uzvaru ar 5:4. Zīmīgi, ka arī šajā spēlē rīdziniekus glāba aizsargs – šos divus vārtus guva slovēnis Žiga Lipuščeks. "Grūti komentēt šādas spēles. Galvenais, ka parādījām raksturu. Tas ir čempionu raksturs," V. Morozs uzsvēra, ka šādas uzvaras parastas komandas neizcīna. RFS pēc nedēļas uzņems Daugavpili, bet Riga – Salaspils Super Novu.

Trīs komandu cīņā par divām ceļazīmēm uz Eirokausu FK Liepāja pēc neizšķirta 1:1 pret tiešo konkurentu FK Auda atpaliek par četriem punktiem un otro sezonu pēc kārtas var palikt bez starptautiskajiem mačiem. Metta pēc 0:1 zaudējuma pret FS Jelgava būs sarežģīti izvairīties no devītās vietas un pārspēlēm par palikšanu virslīgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi